Lukić razočaran stilom igre, ali se i dalje nada

PRAG, 20. avgusta 2009. (Beta) - Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić istakao je da i dalje veruje u plasman u Ligu Evropa, iako je njegova ekipa na prvoj utakmici baraža sa Slavijom u Pragu pretrpela ubedljiv poraz od 0:3.

"Ko ne veruje u prolaz dalje neće se ni dana više zadržati u Zvezdi", rekao je vidno razočarani Lukić posle meča. "Dobro poznajem 'Marakanu' na kojoj sam odrastao i verujem da uz veliku podršku sa tribina možemo da napravimo čudo", dodao je predsednik Zvezde.

Jedno "čudo" Zvezda je već napravila u prethodnom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, kada je, posle poraza od 0:2 u Tbilisiju, u Beogradu pobedila gruzijski Dinamo sa 5:2.

Na meču sa Slavijom, ipak, ponovile su se stare boljke Zvezde, koja nije prikazala očekivanu igru čemu je po mnogima doprinela i taktika trenera Vladimira Petrovića da susret počne u formaciji "3-6-1".

"Trener uvek ima i moju i podršku svih ostalih iz uprave kluba. I uvek će i imati, bez obzira na sve. Lično, ipak, mislim da je trebalo da igramo ofanzivnije, da nam takav bude i sastav", rekao je Lukić.

Petrović, međutim, sigurno nije jedini krivac za bledo izdanje "crveno-belih", pošto je Zvezda sva tri gola primila umnogome i zahvaljujući sopstvenim greškama. Igrači su bili svesni toga.

"Dešavaju nam se neke čudne stvari kada igramo u gostima. Ne znam tačno koje", kazao je napadač Slavko Perović, koji je u igru ušao sa klupe.

Perović je, ipak, zadržao nadu da će na revanšu za sedam dana u Beogradu Zvezda uspeti da nadoknadi veliki zaostatak.

"Biće nam mnogo teže nego sa Dinamom, ali ne smemo da se predajemo. Uz naše navijače i njihovu fanatičnu podršku možemo do tog čuda o kome svi govorimo", naveo je Perović.

Pogledajte još