Skupljeno 7.000 potpisa za Olivera Ivanovića

Foto: Beta

Božovićeva je u izjavi mitrovičkom Radiju “Kontakt plus” rekla da će peticija biti danas ili sutra predata predstavnicima Euleksa, međunarodnim sudijama Osnovnog suda u Mitrovici i specijalnom predstavniku EU na Kosovu Samuelu Žbogaru.

Građanska inicijativa SDP je, kako je ranije saopštila, u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom za KiM pokrenula pre nekoliko dana u Mitrovici potpisivanje peticije sa zahtevom da se Ivanoviću omogući pravo da se brani sa slobode.

Oliver Ivanović uhapšen je krajem januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim na Kosovu tokom 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Nakon više od mesec dana provedenih u pritvoru u Prištini on je oko nedelju dana štrajkovao glađu zahtevajući da bude premešten u pritvor u Severnoj Mitrovici što se i dogodilo 12. marta.
Ivanović je jedan od pritvorenih Srba na Kosovu za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode biti u svakom trenutku dostupan ovdašnjem pravosuđu.

B92

Pogledajte još