Osnova prave ljubavi: Šta znači potpuno prihvatanje?

Radikalno prihvatanje u suštini znači da volite nekoga potpuno zbog svega što on ili ona jesu: sve mane, nedostatke, slabosti, ispade... Potrebno je voleti bez predrasuda i osuda, a takva ljubav je ispunjena empatijom i saosećanjem.

Potpuno prihvatanje predstavlja esenciju prave ljubavi. Na ovaj način se stvara sigurno okruženje, u kome voljeni mogu biti ono što zaista jesu. Da prihvatite nekoga u potpunosti znači da ste svesni svih njegovih ili njenih mana, promašaja i grešaka, slabosti, a da i dalje volite tu osobu.

Istraživanja su dokazala da se osećamo dobro kada nekom poklanjamo nešto. A potpuno prihvatanje znači i konstantno davanje i primanje “poklona”, što čini da se partneri osećaju dobro. Jer, ovakva vrsta poklona je najsnažnija i najvrednija koju možete podariti jedno drugome.

Samo zamislite momenat kada spoznate da su vas vaš partner ili partnerka prihvatili u potpunosti onakvima kakvi zaista jeste – vas čitave! Da li je to momenat kada se osećate potpuno oslobođeni i preplavljeni emocijama? Naravno da jeste!

Ipak, malo je onih koji shvataju važnost prihvatanja. Ali, svako može i trebalo bi da proba, ako zaista želi da ostvari potpunu ljubav u vezi. Naravno da sve ovo nije lako, ali je potrebno raditi na sebi da bi uspeli da svoju vezu unapredimo i da se u njoj osećamo zadovoljno, ispunjeno i nadasve voljeno, zbog onoga što čini čitavo naše biće.

Izvor: yourtango

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.