Budite zdravi: Mirišite ruzmarin i jedite banane!

Mirišite ruzmarin

Prema nekim istraživanjima, udah mirisa ove aromatične biljke može pojačati budnost i poboljšati pamćenje! Da ostanete “oštri”, pokušajte sa mirisanjem svežeg ruzmarina ili se inhalirajte esencijalnim uljem od ove biljke, pre nego što krenete na ispit ili neki važan sastanak!

Jedite ribu

Ako su vam oči stalno suve, ne morate da koristite veštačke suze. Potrebno je da u ishranu uključite ribu: losos, sardine i skušu, jer oni sadrže Omega 3 masne kiseline, koje telo, između ostalih stvari, koristi i za proizvodnju suza. Naučnici su dokazali da oni koji češće konzumiraju ribu retko pate od suvih očiju.

Jedite banane

Ljudi čija je ishrana bogata kalijumom nemaju poteškoća sa visokim krvnim pritiskom. Sem što kalijum redukuje nivo natrijuma, čini dobra i vašem srcu. Jedite banane koje su krcate kalijumom, ali ne zaboravite na dinje i pomorandže, one su takođe u toj grupi.

Volite lavandu!

Da se oslobodite stresa i pripremite za spavanje, uskočite u kadu punu tople vode u koju ste dodali nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande. Dofajte laganu muziku i ubrzo ćete biti spremni za krevet.

Izvor: wholeliving

Foto: Yayimages

Pogledajte još