“DŽEPNE VENERE” – KRALJICE STILA: Top sedam modnih saveta za niske devojke

Foto: yayimage.com

1. Izbegavajte široku garderobu

Možda vam se dopada rakošan kardigan sa kapuljačom, ali ćete bolje izgledati ako obučete strukirani sako i “olovka” suknju. U garderobi koja prati liniju tela izgledaćete kao milion dolara!

2. Visok struk

Farmerke, pantalone, šortsevi i suknje sa visokim strukom bolje pristaju niskim devojkama. Naglašen struk će učiniti da vaš torzo izgleda kraće, ali će zato vizuelno produžiti noge.

3. Šnajderka je vaša najbolja prijateljica

Želite da budete u trendu, ali su nove kolekcije namenjene iskuljučivo visokim devojkama? Ako ne možete da odolite novom modelu suknje ili pantalona, a u njima izgledate kao da ste “obukle džak”, potražite pomoć šnajderke. Ona će odlično znati kako da prekroji model tako da u njemu izgledate privlačno i moderno.

4. Postanite gospodarica boja

Garderoba u dve boje skrenuće pažnju sa vaše visine. Ako odaberete suknju sa zanimljivim printom, tim bolje. Ovo, naravno, ne znači da bi ceo život trebalo da kombinujete boje. I jednobojna garderoba je OK, ali nije imperativ.

5. Pravilo trećine

Ukoliko želite da vaša figura izgleda laskavo, koristite “pravilo trećine”: nosite garderobu koja otkriva ruke i noge i ističe struk. Nipošto nemojte vizuelno “deliti” telo “na pola”, tako ćete izgledati još niže.

6. Naramenice su vaš neprijatelj

Klonite se košulja, sakoa i mantila koji imaju naramenice. U suprotnom, izgledaćete “kockasto” i neprivlačno.

7. Nosite maksi haljine

Niske devojke uglavnom izbegavaju da obuku duge haljine, strahujući da će ih one “progutati”. Greška! Odaberite lepršavu haljinu maksi kroja i nosite je uz cipele ili sandale sa visokim potpeticama.

S.M.

Pogledajte još