Ovo sigurno niste znali: I Kleopatra je imala dildo!

1.Dildo je prisutan već dugo vremena

Ali koliko dugo, pitate se? Da ne poverujete, ali 23.000 gdina pre nove ere! Pronađeni su ostaci, naučnici otkrili svrhu, dakle, istina je. Naravno, nije bio izrađen od materijala koji se koriste danas, već od drveta i kamena. Vrlo nezgodno za korišćenje zar ne?

2.Kleopatra je imala svoj dildo!

Već nam je poznato da je Kleopatra umela da uživa u svemu, pa čak i u seks igračkama! Ako je suditi po istoriji, ili bolje rečeno glasinama, Julije Cezar je specijalno za svoju voljenu napravio zlatni dildo! Verovatno je on sam bio model za izradu istog. Kako god, ovo je mnogo bolje od kamena ili drveta i veliki korak u razvoju dildoa!

3.Maslinovo ulje je prvi lubrikant!

Daleko u prošlosti ljudi nisu koristili maslinovo ulje samo za kuvanje, već da sve bude “glatko” i “klizavo” u spavaćoj sobi! Bočica sa uljem se obavezno nalazila na stočiću kraj kreveta. Šuška se da neki momci i danas koriste maslinovo ulje kao lubrikant, ali, verujte, pre će izgubiti potencijalnu seks partnerku nego što će do seksa doći, jer miris i nije nešto što će vas napaliti!

4.Prvi seks - šop se pojavio 1400. godine!

Pošto je pronalaženje prvog vibratora još par stotina godina daleko, u to vreme ste mogli da pazarite dildo u nekoj od vaših omiljenih prodavnica koje su samo njih prodavale. Ovo je, naravno, zabeleženo u Italiji, što dokauje da su Evropljani uvek za korak dalje od ostalih, bar što se seksa tiče.

5.Prvi vibrator je bio medicinski instrument!

Da li ste ikada čuli za “žensku histeriju”? Smatralo se da su žene sklone “ludilu” od previše želje, te su morale biti smirene. Doktor Džordž Tejlor je osmislio napravu, koja je radila na paru, a služila je da ženama pruži orgazam i naravno time su postajale ponovo “normalne”.

6.Seks lutke su bile prava vrednost tokom ratova

Još 1904. godine napravljena je prva gumena lutka. Početkom drugog svetskog rata, seks lutke su služile da spuštanje tenzije kod ratnika. Ko god da je video “Larsa” i “Pravu devojku”, zna da seks lutke čine čuda za momke.

7.Seks igračke su u centru pažnje 1980. godine

Kakav sladak maleni uređaj je predstavljen javnosti 1983. godine? Vibrator pod nazivom “Zec”! Setite se, 1998. godine, Samanta (“Seks i grad”) nije mogla da se odvoji od svog “Zečića”, a onda 2006. godine je ovaj vibrator ptoglašen za “Rols Rojs među seks igračkama”. “Zec” nije samo seks igračka koja je izmenila istoriju proizvodnje ovih stvarčica, već je postao i prava ikona u isto vreme.

Izvor: yourtango

Foto: Yayimages

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.