Nikodijević: Borićemo se da Beograđani žive kvalitetnije i bolje

Foto: Beta / Beoinfo

Nikodijević je, nakon što je izabran za predsednika Skupštine grada,
rekao novinarima da će se nova vlast boriti da Beograđani žive kvalitetnije i bolje, za nove investicije i povećanje prihoda, kao i da predstoji reforma mnogih javnih preduzeća koja su u teškom stanju.

"Pred odbornicima Skupštine grada je puno posla i verujem da ćemo imati korektan mandat i da ćemo imati čime da se pohvalimo na kraju mandata" rekao je Nikodijević.

On je naveo da će Skupština grada u narednih nekoliko meseci raditi ubrzanim tempom, jer je puno odluka pred odbornicima.

Obraćajući se odbornicima, nakon izbora, Nikodijević je rekao da je velika čast biti na čelu skupštine, ali i odgovornost i obaveza.

On je naveo da je opozicija u raspravi bila u pravu o mnogo čemu, dodajući da je gradski parlament već dugo simbol demokratije zbog načina održavanja sednica.

"Svi zajedno treba da doprinesemo da ovaj dom zadrži ugled koji je imao i verujem daćemo se, bez obzira što nam se razlikuju metode i ideologija, svi boriti da građani žive bolje", rekao je Nikodijević.

On je ponovio da će cilj vlasti biti zapošljavanje, očuvanje i poboljšanje komunalnog sistema i stavanje uslova da gradjani žive bolje.

Nakon izbora Nikodijeviću je čestitao šef odborničke grupe DS Balša Božović.

Nakon izbora predsednika u Skupštini grada odbornici su minutom ćutanja odali poštu preminulom potpredsedniku vlade i predsedniku PUPS-a Jovanu Krkobabiću.

Ko je Nikola Nikodijević?

Nikodijević ima višegodišnje iskustvo u upravljanju gradom, najpre kao odbornik, a zatim i kao član gradske vlade.
Na izborima za organe lokalne samouprave 2008. godine izabran je za odbornika u Skupštini grada Beograda i do kraja mandata 2012. obavljao je i dužnost šefa Odborničke grupe SPS–PUPS–JS u Skupštini grada.
Za člana Gradskog veća grada Beograda izabran je 13. juna 2012. godine. Na ovoj funkciji bio je do novembra 2013. godine. Odlukom Vlade Republike Srbije od 18. novembra 2013. imenovan je za člana Privremenog organa grada Beograda.
Bio je sekretar Izvršnog odbora Gradskog odbora SPS Beograda i član Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS.
Nikodijević je rođen 26. septembra 1981. u Beogradu i po zanimanju je diplomirani pravnik.
Aktivno se bavio sportom i angažovan je u Sportskom društvu “Crvena zvezda”. Bio je član Gradskog veća Beograda zadužen za omladinu i sport.

Blic

Pogledajte još