Smešni običaji na ljubavnim sastancima širom sveta

yayimage.com

1. Japan

U Japanu ne postoji namerni sastanak i glavni cilj sastanka je brak. Pored toga, u većini zemalja ljudi idu na sastanke u srednjoj školi dok je u Japanu običaj tek na fakultetu. Najsmešniji običaj je da za Dan zaljubljenih žene kupuju momcima belu čokoladu a momci devojkama ništa. Mesec dana kasnije oni slave “Beli dan” kada momak koji je dobio belu čokoladu, mora istoj devojci pokloniti dvostruko više čokolade. Čokoladu poklanja samo ako mu je stalo do te cure, tako da će cura morati da čeka mesec dana kako bi saznala da je momak zaljubljen u nju.

2. Holandija

Dok mnoge zemlje imaju spisak poznatih pravila kada su u pitanju zabavljanja, Holandija je to bukvalno “izbacila kroz prozor”. U ovoj zemlji nije bitno da li momak pita curu da izađu ili obrnuto. Stvari mogu da se dese na prvom sastanku a isto tako nije retkost da cura pita momka da je oženi.

3. Iran

U Iranu su brakovi obično uređeni od strane roditelja koji jedni drugima “predstavljaju” deci tokom ispijanja kafe. Ako roditelji vole jedni druge i ako se oboje slažu da jedno od dece može dobro da se brine o drugom, tada deca stupaju u brak. Dok ne budu venčani ne smeju da izlaze, da se drže za ruke ili vode ljubav.

4. Južna Koreja

Slično kao i u Japanu, u ovoj zemlji izlazak na ljubavne sastanke se veže za doba fakulteta. U južnoj Koreji momak je praktično sluga devojci pa joj tako nosi torbu i trudi se na sve načine da je usreći. Međutim kada se uda, uloge se menjaju i tada čovek očekuje da mu žena bude više tradicionalna, da kuva i vodi računa o deci.

5.Francuska

Francuzi moraju da budu san svake žene. U većini zemalja žene sede i čekaju poruku od muškarca a u Francuskoj muškarci zapravo žele da vam pišu. Oni će vam se odmah javiti i vaš prvi sastanak smatraće datumom početka veze. Govoriće vam da ste najlepša žena na svetu, slati vam cveće i napominjati koliko vas voli. Međutim i oni su tradicionalni i ne zaboravljaju da žene obavljaju kućne poslove. Nije im strano ni to da ponekad imaju više ljubavnica...

6. Brazil

Kada u Brazilu uđete u neki klub videćete da se parovi na svaki ćošak ljube. Uobičajeno je da se već na prvom sastanku ljube jer smatraju da tako upoznaju jedni druge. Pored toga, veruju da mogu da uštede vreme pošto je prvi poljubac najbitniji. Od Brazilaca se očekuje da priđu devojci a Brazilke vole da čuju od muškarca rečenice poput “ Trebalo bi da budemo zajedno, tako da možeš da mi kuvaš večeru”. Za žene je to znak muškosti i pokazuju da je to upravo ono što čovek želi od nje.

7. Italija

U Italiji muškarci traže žene koje imaju fizičku lepotu i koje su u stanju da obavljaju sve kućne poslove. Žene, s druge strane, traže muškarca koji može da im obezbedi finansijsku stabilnost.

24sata

Pogledajte još