Struja skuplja sa julskim računom?

Mada je Ljiljana Hadžibabić, član Saveta Agencije za energetiku, juče na skupu “Regionalno tržište električne energije“ rekla da domaćinstva mogu i treba da očekuju poskupljenje struje, Ljubo Maćić, predsednik ove agencije, objašnjava za “Blic“ da će promene cena biti postepene.

"One će se menjati u nekoliko narednih godina, i to na način da najsiromašniji građani ostanu zaštićeni. EPS u planu za ovu godinu nema povećanje cene, a čak i da podnesu zahtev, o promeni cene odlučuje Agencija, a to ne može da se desi preko noći", kaže Maćić.

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, kaže za “Blic“ da je za Vladu važna energetska stabilnost i da o cenama električne energije nije bilo reči. Inače, juče je zasedala Radna grupa za sigurnost snabdevanja povodom havarije u “Kostolcu”, koja je načinila štetu od 10 miliona evra.

Donet je zaključak da je reč o teškom propustu menadžmenta EPS-a, koji ni posle višemesečne procedure nije uspeo da okonča tender za osiguranje svoje imovine. U EPS-u je pak „Blicu“ potvrđeno da EPS neće platiti štetu i da je imovina osigurana.

"Tender još nije okončan, ali su uzeti listovi pokrića", rečeno je „Blicu“ u EPS-u.

 
Izvor: Blic
Foto: Beta/ Miloš Miškov

Pogledajte još