Tomić: Jokanović ostaje, nećemo da lomimo preko noći

BEOGRAD, 21. avgusta 2009. (Beta) - Sportski direktor Partizana izjavio je da trener Slaviša Jokanović ima podršku kluba i da odgovornost za remi sa Žilinom (1:1) u baražu za Ligu Evropa snose svi, a ne samo šef stručnog štaba.

"Jokanović ostaje na mestu trenera, jer ima našu podršku. Ne pada nam na pamet da 'lomimo' preko noći. Svi smo odgovorni i kada se pobeđuje i kada se gubi. Još uvek imamo šansu za plasman u Ligu Evropa, bez obzira šta vi mislili o tome", rekao je Tomić novinarima u sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Tomić, koji se novinarima obratio prvi put nakon eliminacije od Apoela u kvalifikacijama za Ligu šampiona, rekao je da je Jokanović imao pravo da zabrani igračima davanje izjava, jer je želeo da zaštiti ekipu od medija.

"Mediji su destabilizovali klub, pa je Jokanović imao pravo da zatvori treninge kako bi zaštitio ekipu. Ipak, ne bežim od odgovornosti nijednog trenutka. Svestan sam da se radilo loše, ali šta je to bilo loše, ne mogu da konkretizujem", naveo je Tomić.

On je rekao i da u javnosti postoji pogrešna slika o tome da je Partizan loše poslovao u letnjem prelaznom roku i da nema dovoljno kvalitetne igrače na svim pozicijama u timu.

"Nije istina da nismo 'pokriveni' na svim pozicijama. Imamo desnog beka koji je došao iz Teleoptika, Sinišu Stevanovića. Takođe, mislim da je Nemanja Tomić igrač koji poseduje evropski potencijal", kazao je Tomić.

On je ponovio da je Partizan, zbog finansijske situacije, prinuđen da u svakom prelaznom roku prodaje igrače.

"Moramo da shvatimo da Partizan ne može da funkcioniše kako misli veliki broj ljudi. Samo deset posto od novca koji dobijemo prodajomigrača možemo da iskoristimo za kupovinu novih fudbalera", zaključio je sportski direktor Partizana.

Revanš utakmica između Žiline i Partizana igra se 27. avgusta u Slovačkoj.

Pogledajte još