Muškarci pazite se: Zbog sitnica možete završiti u bolnici!

Kijanje
Nazdravlje! Neočekivano kijanje trza vašu kičmu i podiže pritisak između pršljenova do 138%. Dovoljno da povredi kičmu ukoliko nije u najboljem stanju. Duži periodi sedenja, ili nošenje teških stvari duplira stres koji vaša kičma trpi. Kada se to iskombinuje sa trzajem prilikom kijanja može da izazove ozbiljne probleme. Jedna žena iz Velike Britanije je 2 godine provela nepokretna od struka nadole nakon što je jednom jače kinula na poslu. Možete da izbegnete taj rizik u potpunosti ukoliko se malo prošetate ili počnete da radite sitna razgibavanja leđa.

Uske farmerke
Obratite pažnju. Nošenje preuskih pantalone može da ošteti nerv u butini i dovede do Bernard-Rotovog sindroma. Simptomi su utrnulost u nogama i užasan bol u butini.

Previše treninga
Ukoliko ozbiljno preterate sa treningom, posebno nakon pauze u treniranju, možete da dovedete svoje mišiće do tačke gde ce tkivo početi da se raspada i ispušta proteine u krvotok, što predstavlja ozbiljan problem za vaše bubrege. Ako se cini da ce vam mišici eksplodirati u toku treninga, poslušajte svoje telo i napravite pauzu.

Prenatrpan novčanik
Ukoliko ste navikli da nosite debeo novčanik u zadnjem džepu, imajte na umu da ćete na njemu i sedeti dobar deo dana, a to može da izazove probleme. Naime, sedenje na ogromnom novčaniku uvrće vašu kišmu i pritiska nerv u pozadini što dovodi do išijasa i drugih bolnih stanja. Prevencija je jednostavna, prebacite novcanik u džep od jakne, ili pređite na tanje novčanike.

Japanke
Iako jedva čekate da skinete svu obuću koja vam pregreva stopala u toku leta imajte na umu da makar uzmete japanke koje nisu potpuno ravne! Kada nosite ravne japanke morate sve vreme da ih pritiskate prstima na nogama da ne bi odletele dok hodate. To može da dovede do veoma bolne upale tetiva stopala i čak izazove probleme sa kolenima i kukovima.

T.D.

Pogledajte još