Beograd: Kad ovaj čovek uđe u GSP putnici panično beže

"Ovo je strašno! Ne mogu već danima da dođem na posao jednim prevozom zbog njega", samo je jedan od komentara koji se mogu čuti kada u jutarnjem špicu vidite masu putnika kako panično napuštaju vozilo.

"Užas ljudi, od čega je ovo bolestan, da nema sidu?"
, pitala se neka starija gospođa.

Većina ljudi upoznatih sa situacijom će napustiti vozilo čim vide da se prosjak sprema da uđe, a oni „neobavešteni“ ostaju zarobljeni u nesnosnom smradu, makar do sledeće stanice.

"Pomozite ljudi, imajte srca, za bolesnu majku i mene"
, jedino je što prosjak kao mantru ponavlja, ne osvrćući se ni na šta osim na pruženu ruku sa novcem.

Čak i kada mu se obratite i pitate ga zašto se ne obrati lekaru, on će to prečuti i nastaviti da traži novac.

Da li se ikada obratio za pomoć lekaru pitali smo i Nadu Macuru:

"On svakako ima zakonsko pravo da dobije traženu pomoć, bez obzira na to ima li ili ne zdravstveno osiguranje. Jedino u slučaju da izričito odboje pomoć, izveštaj se ostavlja MUP-u i ekipa Hitne pomoći ga ostavlja", rekla nam je Macura, dodavši da je nemoguće proveriti sa sigurnošću da li se prosjak ikada javio za pomoć, ali da veruje da nije.

Kako saznajemo, slučajevi prosjačenja nisu u nadležnosti komunalne policije, a iz Beokom servisa nam je rečeno sledeće:

"Slučaj prosjačenja spada u remećenje javnog reda i mira, naročito kada se uzme u obzir da je taj konkretni prosjak prilično agresivan – kada mu ne date novac, uspostavlja i fizički kontakt. Mi smo nedavno pokrenuli koordinisanu akciju sa Sekretarijatom za saobraćaj i MUP-om, pri čemu imamo dogovor da svaki put kada građani prijave ovog prosjaka MUP-u, policija izađe na teren ne bi li ga sklonili sa ulice i uputili na lečenje",
rekla nam je Ana Bošković, supervizor službe za komunikaciju sa građanima Beokom servisa.

Kako Bošković kaže, u poslednje vreme nema prijava u vezi ovog prosjaka, pa se građani mole da kada ga sretnu na ulici prijave njegovu lokaciju MUP-u.

Izvor: Dnevno.rs
Foto: Printscreen Facebook/Dnevno.rs

Pogledajte još