Njegova poslednja želja ujedinila je svet!

Foto: Facebook

Širokim osmehom i dignutim palčevima, Stiven iz bolesničke postelje pozdravlja sve koji su omogućili da njegova akcija uspe

Kampanja koju je na Tviteru poveo pod heštegom #Stephenstory neočekivano je dirnula je srca ljudi. Preko noći je postala viralna, a cilj od milion funti je dostignut juče, u sredu. U međuvremenu je ovaj cilj čak i premašen - trenuna cifra iznosi već 1,3 milijardu funti, odnosno 1,57 miliona evra.

Stiven je radosnu vest propratio širokim osmehom i dignutim palčevima iz svoje bolesničke postelje. “Vau, prosto vau”, kratko je izrazio svoje oduševljenje, i zahvalio svima koji su mu pomogli da ostvari akciju, koju je pokrenuo kako bi “dokazao da je moj kratki život ipak imao nekog smisla”.

Stiven živi u Barntvudu u Stafordširu, pre bolesti je učestvovao u nacionalnim takmičenjima u lakoj atletici i kros kantriju, igrao je za omladinski tim lokalnog fudbalskog kluba, a najveća želja bila mu je da jednog dana postane lekar.

Bolest koja se uprkos preduzetim uzela maha prinudila ga je, međutim, da svoje životne težnje pretoči u listu poslednjih želja. Na prvo mesto ovog spiska stavio je prikupljanje novca za fondaciju koja finansira borbu protiv raka kod tinejdžera (Tinejdž kanser trast). Zamišljena suma je prvo bila skromnija, 10.000 funti, ali sa uspehom kampanje poraslo je i njegovo samopouzdanje

U međuvremenu je ostvario i većinu ostalih želja: napravio je tetovažu, naučio da žonglira, družio se s poznatim ličnostima, organizovao humanitarnu manifestaciju skajdajvinga, kviz i fudbalsku utakmicu, inspirisao nekoga drugog da postane lekar i da pokrene humanitarnu akciju i javno svirao bubnjeve.

“Ono što najviše želim je da pomognem drugima”, konastatovao je nedavno u svom internet - dnevniku. U najnovijim postovima, sa onima koji ga prate i podržavaju podelio je da mu je stanje ozbiljno i da mu nije ostalo mnogo vremena.

Priča Stivena Satona:

Blic

Pogledajte još