Veljko Ražnatović zaglavio u maminom "pritvoru"

0

Pevačici Svetlani Ceci Ražnatović (40) sud bi mogao naložiti da ona ne sme da ostavlja bez stalnog nadzora sina Veljka Ražnatovića (17), koji je prema navodima krivične prijave ispred roditeljske vile u Ulici Ljutice Bogdna istukao Mihaila Jovanovića (17). Da će Ceca morati da drži Veljka pod budnim okom, potvrđuje i advokat Nebojša Perović, koji objašnjava da se sud u ovakvim situacijama najčešće opredeljuje za meru pojačanog nadzora.

Foto: Facebook

– U konkretnom slučaju krivični postupak vodiće se pred Višim sudom u Beogradu, u okviru posebnog odeljenja za maloletne počinioce krivičnih dela. Za navedeno krivično delo može se izreći vaspitna mera u koju spadaju sudski ukor, mera pojačanog nadzora ili upućivanje u vaspitno popravni dom – kaže Perović.

On ističe da je olakšavajuća okolnost i to što u tuči niko nije zadobio teške telesne povrede i da nije došlo do težeg uznemiravanja spokojstva i mira građana.

– Zato smatram da nema mesta nekoj težoj kazni ili meri. Ipak, sud je taj koji će na kraju doneti odluku, ceneći sve činjenice koje će biti iznete i od tužilaštva i od odbrane – rekao je advokat.

Zlatko Nikolić, kriminolog, ističe da se u Srbiji takvih tuča u kakvoj je i verovatno Veljko Ražnatović učestovao dogodi na stotinu, ali da niko o tome ne piše.

– Mediji tog dečka ne ostavljaju na miru. On je kao i svaki mladić u tom uzrastu željan pažnje, i to nevezano sa tim ko su mu roditelji. Ipak, nije fer da Veljko nosi toliko breme na svojim leđima, jer on zbog svojih godina nije sposoban za to – naveo je Nikolić i dodao:

– Takođe, zbog njegovih roditelja se njemu sve meri i pomnožava sa pet, pa tako i ta tuča. A takvih incidenata ima na stotine.

24sata

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.