Promaya

Uz malo vizionarske hrabrosti i mnogo dobrih ideja, Savsko pristanište bi u skorijoj budućnosti moglo da postane jedna od najtrendi bgd lokacija. Na reci, a potpuno drugačije od splavova najrazličitijih muzičkih, enterijerskih i gastronomskih određenja.

Otkrivamo vam novu party-arty-tasty tačku u prestonici! Za početak, daćemo vam pet razloga zašto da prvo bacite pogled na potencijal ispod Brankovog mesta, a zatim da se i spustite dole i postanete trendseter, u pravom značenju te reči:

1. Šetnja – relaksirajuće
2. Vožnja bicikla – rekreirajuće
3. Pecanje i to uspešno – saznali smo iz prve ruke
4. Galerija ”Superspace” – hrana za oči, glavu i dušu (tim redom)
5. Restoran i lounge bar ”Promaya” – sinergija svega prethodnog.

Nekada je umesto ”Promaya” sa ”y”, pisalo ”Promaja” sa ”j”. Nekada su se služili isključivo srpski specijaliteti, a sada se služe srpski, ali i svi ostali – internacionalni. Nekada je bio samo restoran, a sada je i restoran, ali i moderni lounge bar u kome je uveče prava žurka uz finu živu muziku i DJ-eve.

Enterijer restorana ”Promaya” je sasvim drugačiji, ne samo od nekadašnje ”Promaje”, nego i od skoro svega u gradu. Miš-maš stilova prijatan oku potpisuje gospodin Vlada Gugl. Sličan enterijeru je i meni – bogat, šaren i zanimljiv. Svaki segment nudi niz mogućnosti. Različite kombinacije za doručak, nekoliko vrsta riba, supa i čorbi, hladna predjela, salate, slasna topla predjela kao što su Risotto con spinaci, Nero di sephia, Spaghetti ”Promaya” ili Penne Cardinal, odnosno pažljivo izabrana glavna jela među kojima su i: Chicken cacciatore, Saltimbocca, svinjski file u slatko-kiselom sosu. Za svaku pohvalu je i ”Dečiji meni”, kao i ”Made in Serbia”, koji nastavlja tradiciju stare ”Promaje” da ”na naš način” ugosti brojne turiste sa brodova. Naravno, tu su i fini dezerti i, što je veoma bitno, pristojna piramida pića za oslobađanje koktel-mašte.

Posle proučavanja menija, uz odličnu hladnu Nes, shvatili smo da moramo da vidimo ko se krije u kuhinji, ko je idejni tvorac menija, ko stvara gastro-magiju na koju smo ”navučeni”. Šef kuhinje je zaprepašćujuće mladi, a opet vrlo iskusni Goran Veljković. Pozitivan, nasmejan i ”u gužvi sam, ali nema problema, sve ćemo da ispričamo” fazonu. Radio je na Kipru, u Rusiji, po mnogim poznatim bgd restoranima, osvojio treće mesto na Gastro festivalu u Novom Sadu… Za nekog s njegovim idejama, to je samo početak. Izgleda je to neko pravilo – gazde su ovakve i onakve, ali šefovi kuhinja su uvek interesantni sagovornici. O tome možemo da pričamo i pričamo, ali drugi put…

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.