U slavu akvarela

Bili smo na izložbi akvarela, najteže ali i najlepše likovne tehnike...

Izložba "U slavu akvarela", kao prateća izložba učesnika 7. međunarodnog bijenala akvarela Meksiko 2006/07, od petka 17. novembra 2006. godine otvorena je za ljubitelje lepih umetnosti u Galeriji Atrijum BGB. Svoje radove predstavili su nam: Žarko Vučković, Slobodan Jelesijević, Ratko Lalić, Leposava Milošević- Sibinović, Vlastimir Nikolić i Radislav Trkulja.

Uvodnu reč dala je Ivanka Lazović, kustos izložbe, koja je dala kratak likovni osvrt za svakog izlagača, ali i istorijat i sve što je vezano za ovaj projekat. Izložbu je otvorila Silvija Monros- Stojaković, filolog, predsednik Udruženja latinoamerikanista, govoreći veoma inspirativno o samom akvarelu kao likovnoj disciplinu upoređujući ga sa jesenjim godišnjim dobom (prozračno i lazurno, slikano iz prve bez popravki) i o ovoj izložbi koja je nastala kao saradnja jedinstvene galerije akvarela u Meksiko Sitiju u umetnika iz Srbije.

Autor projekta Leposava Milošević-Sibinović se zahvalila prethodnim govornicima za lepe reči o radovima i umetnicima i gostima koji su došli da svojim prisustvom uveličaju ovaj veliki događaj, zatim je sasvim skromno govorila o želji da da mali doprinos sticanju ugleda i mesta koje pripada našim umetnicima ali i našem narodu u svetu, pošto je ovo bilo već treće predstavljanje naših umetnika akvarelista u Meksiku zajedno sa umetnicima iz celog sveta, radost i zadovoljstvo je samim tim veće. Izložba nastavlja svoj život pošto će gostovati u sedam gradova Srbije.

A mi se vidimo sledeće godine u isto vreme na istom mestu u slavu akvarela. 

Pogledajte još