Srbija deportuje Francuza koji je život posvetio popravljanju njene slike u svetu!

Foto: Youtube/printscreen/b92

Karl Odbur, čovek koji već šest godina na svom veb-sajtu “Srpski ambasador u svetu” propagira lepote Srbije i ima oko 8.000 posetilaca, zbog nemilosrdne domaće birokratije biće deportovan iz Srbije u rodnu Francusku, pišu Telegraf.

Za Karla Odbura javnost je saznala prošle godine kada ga je grupa huligana prebila u beogradskom Studentskom parku pred 10-godišnjom ćerkom, dok su vozili rolere. Posle incidenta izvinjavali su mu se svi – od običnih građana do političara. Jer Odbur već četiri godine živi u našoj zemlji boreći se za pravu sliku o nama.

Zbog njegovog sajta dva Amerikanca, od kojih je jedan zaposlen u NATO, pred kamerama su se izvinili Srbima zbog bombarodavanja 1999. U Beograd je došao bežeći od albanskih nasilnika, koji su ga napali 2010. u gradiću Rojan zato što propagira Srbiju.

"Polomili su mi nos i rekli da će, ako ih prijavim policiji, ubiti i ćerku Lunu i mene. Odlučio sam da se preselim u Srbiju. Rekao sam ćerki da idemo da počnemo život iz početka, posle smrti moje žene, a njene majke Karoline. Za Francusku me više nije vezivalo ništa, prijatelji su nestali u vreme njene bolesti. Prodao sam nameštaj i kola, i došao ovamo sa dve putne torbe", kaže Karl.

Pošto je morao, kako objašnjava, da deponuje 1.000 evra za vizu, koju nije imao, ovde je praktično ostao ilegalno. Mislio je da je ljubav prema Srbiji dovoljna.

Policija očigledno nije mislila tako. Posle četiri godine upali su mu u stan, pokrenuli prekršajni postupak i sud je naložio da sa ćerkom napusti zemlju. Zatražio je azil, jer se plaši da će ga Albanci, kojih u Francuskoj ima više od 100.000, ubiti. MUP je odbacio njegov zahtev u prvom stepenu, pošto je Francuska sigurna zemlja. Na to je uložio žalbu.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.