Novi gaf Berluskonija šokirao javnost

0

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni ponovo je skandalizovao evropsku javnost, ovog puta izjavivši na predizbornom skupu u Milanu da "za Nemce,kao da koncentracioni logori nikada nisu postojali", preneo je britanski Bi-Bi-Si.

To je najnoviji napad Berluskonija na njegovog starog “neprijatelja” Martina Šulca, Nemca na čelu Evropskog parlamenta i kandidata levog centra za predsednika Evropske komisije.

Govoreći o skandalu koji je izazvao 2003. godine kad je Šulcu u šali ponudio ulogu čuvara u nacističkom logoru u jednom filmu koji se tada snimao u Italiji, Berluskoni je rekao da su ti komentari izgovoreni u stilu ironičnog humora.

“Rekao sam mu da bi mu obezbedio posao, s obzirom na to da jedan moj prijatelj režiser planira da snimi film o nemačkim koncentracionim logorima”,
rekao je Berluskoni.

On je takođe i dodao: “Po Nemcima, koncentracioni logori nikad nisu ni postojali”.

Partija evropskih socijalista (PES), krovna organizacija koja obuhvata evropske stranke levog centra, nazvala je Berluskonijev komentar “vrednim prezira” i pozvala Evropsku narodnu partiju (EPP), koja okuplja stranke desnog centra, izmedju ostalih i Berluskonijevu “Forca Italiju”, da osudi izjave bivšeg italijanskog premijera.

“Ovi Berluskonijevi komentari predstavljaju uvredu za čitav nemački narod, a ne samo za Martina Šulca”, naveo je u saopštenju predsednik PES-a Sergej Stanišev.

Izvor: Blic
Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino,

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.