Teretni voz sleteo s mosta kod Priboja, sobraćaj na barskoj pruzi u prekidu

Na terenu su stručne službe srpskih železnica, kao i pomoćni voz, da bi se iskliznuli vagoni što brže podigli na kolosek i saobraćaj ponovo uspostavio, navodi se u saopštenju i dodaje da nije bilo povređenih osoba prilikom iskliznuća vagona.

Zbog ovog iskliznuća, na barskoj pruzi trenutno stoje dva međunarodna putnička voza, i to u Priboju voz koji je jutros u devet sati krenuo iz Bara za Beograd, a u stanici Branešci voz koji je jutros u 9.10 sati krenuo iz Beograda za Bar. Za putnike iz ova dva voza Železnice Srbije organizuju autobuski prevoz između stanica Priboj i Branešci, odakle će oni putovanje nastaviti vozovima.

I za putnike voza u unutrašnjem saobraćaju, koji saobraća iz Beograda za Prijepolje i stoji u Štrpcima zbog ovog iskliznuća Železnice Srbije organizovaće autobuski prevoz.

Popodnevni putnički vozovi u unutrašnjem železničkom prevozu, koji saobraćaju barskom prugom iz Beograda, ići će danas samo do stanica Branešci, odnosno Užice, navodi se u saopštenju.

Ukoliko pruga do večeras ne bude osposobljena za saobraćaj, međunarodni vozovi između Beograda i Bara saobraćaće večeras celom trasom, uz autobusko presedanje na mestu iskliznuća vagona, zbog čega neće biti moguć i prevoz automobila vozovima između Srbije i Crne Gore.

O svim drugim izmenama u organizaciji saobraćaja na barskoj pruzi Železnice Srbije će obaveštavati javnost.

Železnice se izvinjavaju putnicima i korisnicima njihovih usluga.

Do iskliznuća vagona na barskoj pruzi došlo je danas u 13.10 sati, kod železničkog nadvožnjaka između stanica Štrpci i Priboj. Sa pruge su iskliznula tri teretna vagona iz sastava teretnog voza, koji je iz Vojvodine za Crnu Goru prevozio žitarice (žito, pšenica, kukuruz). U sastavu ove teretne kompozicije bilo je 14 teretnih vagona.

Izvor: B92
Foto: Wikipedia - Benbe

Pogledajte još