Osmoro uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi iz Srbije u EU

Foto: Arhiva Nadlanu

Krijumčari su organizovali prelaz na granici Bajakovo-Batrovci, a među uhapšenima u akciji "Pašage" su i dvojica hrvatskih graničnih policajaca s međunarodnog prelaza između Srbije i Hrvatske, Bajakovo, a za još pet osoba se traga zbog umešanosti u istu akciju.

Kao ruta krijumčarenja utvrđena je takozvana "zelena granica" uz granični prelaz Bajakovo. Ilegalci su u najmanje 12 navrata prevoženi raznim prevoznim sredstvima, uz pomoć vodiča, do Istre, odakle su preko "zelene granice" uz Sloveniju prebacivani u tu državu do zemalja zapadne Evrope.

Policija je u saopštenju precizirala da su osumnjičeni naplaćivali najmanje 3.400 evra po krijumčarenoj osobi, čime su nezakonito stekli najmanje 214.000 evra.

Protiv ukupno 13 osumnjičenih državljana Hrvatske i Srbije podneta je prijava Kancelariji za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Dvojica graničnih policajaca su, sumnja se, za novčanu naknadu, stranim državljanima, omogućili ulazak i boravak u Hrvatskoj, iako su znali da oni ne ispunjavaju uslove za to. Za to su navodno dobijali po 200 evra po osobi.

Izvor: Blic

Pogledajte još