Malezijski avion je možda zauvek izgubljen

Međunarodna potraga za ostacima leta MH370, koji je nestao sa radara 8. marta sa 239 putnika i članova posade, dosad nije dala rezultata, odnosno nisu pronadjeni nikakvi ostaci letelice, preneo je Rojters.

S obzirom na to koliko je vremena prošlo od nestanka aviona, Abot je najavio da će obim vizualne potrage za ostacima pomoću aviona i brodova biti smanjen u korist potrage pomoću podvodne opreme kojom može da se pretražuje dno okeana.

Premijer Australije je, medjutim, priznao da je moguće da ostaci malezijskog aviona nikad neće biti pronadjeni, dodavši ipak: "Uradićemo sve što budemo mogli da bismo rešili ovu misteriju."

Potraga je u poslednje vreme bila fokusirana na području od deset kvadratnih kilometara, oko 3.000 kilometara severozapadno od australijskog grada Perta, nakon što su 4. aprila na tom mestu uočeni signali iz crnih kutija.

Iz Abotove izjave se, medjutim, može zaključiti da pretraga pomoću mini-podmornice američke mornarice "blufin-21" nije dala nikakve rezultate, navodi Rojters.

Australijski premijer je dodao da bi pretraga novog, šireg područja pretrage mogla da potraje šest do osam meseci.

Izvor: Blic

Pogledajte još