Sasvim intimni trenuci: U poodmaklim godinama njih troje su u ljubavnoj vezi

Za svoj je projekt "The Three" pratila živote Jeanie, Adine i Willa, troje ljudi koji svi imaju preko 80 godina i u ljubavnoj su vezi. Njihov ljubavni trougao nije klasičan, već "trougao u kojem se deli jedna osoba", a u ovom je slučaju ta osoba Will.

(old_image)

Foto: Isadora Kosofsky

Kosofski se svakog jutra susretala s neobičnim trojcem, posećujući ih u staračkom domu te svojim fotoaparatom beležila intimne trenutke koje oni među sobom dele, od šetnje s držanjem za ruke, do poljubaca.

(old_image)

Foto: Isadora Kosofsky

Počela je fotografisati starce u staračkom domu kad je imala samo 14 godina, nakon smrti svoje bake. Jeanie, Adinu i Willa srela je nekoliko godina kasnije: "Posmatrala sam ih nekoliko nedelja i onda ih pitala mogu li provesti malo vremena s njima. Neki pretpostavljaju da sam se s njima odlučila sprijateljiti jer su bili neobični, ali ustvari ja sam u svakome od njih prepoznala deo sebe. Svakog dana oni bi se sastali ispred doma i tražili novu 'avanturu', smisao. Na neki mi je način to što sam bila delom njihove grupe pružilo utehu", ispričala je za Huffington Post.

(old_image)

Foto: Isadora Kosofsky

Iako je između nje i njih nekoliko decenija razlike u godinama, fotografisanjem uspela je uloviti njihove emocije i ostati posmatrač u čitavoj situaciji. Osim toga, tvrdi da je posmatrajući njihov odnos došla do nekih spoznaja o životu, ali i starenju: "Osetila sam izolaciju koju osoba može osetiti čak i ako je deo grupe ili para. Osetila sam bol koja je prisutna ispod površine koja izgleda romantično. Moja percepcija veze je potvrđena i smatram da je ovaj projekat o borbi da voliš i osećaš se voljeno, više nego o ljubavi samoj po sebi", poručila je.

(old_image)

Foto: Isadora Kosofsky

Na kraju je kazala da je njen projekat "komplikovani portret usamljenosti i pripadanja, koji bi ljude trebao naterati da razmisle o svojim poimanjima ljubavi, gubitka i starenja".

(old_image)

Foto: Isadora Kosofsky

index.hr

Pogledajte još