BEZOBRAZLUK: Žena koja je kolima ubila tinejdžera na biciklu traži na sudu 1,35 miliona dolara odštete

Brendon Majevski

Rano ujutro 28. oktobra 2012. Brendon Majevski (17) i njegovi šesnaestogodišnji drugovi Ričard Meklin i Džejk Roberts vraćali su se kući na biciklima. Dok su se, jedan pored vozili kolovozom sa dve trake u Insifilu u Ontariju, od pozadi ih je udarila “SUV Kia Sorento”, kojim je upravljala Šarlin Sajmon.

Brendonu je dva sata kasnije konstatovana smrt, Ričard je nekoliko nedelja ležao u bolnici zbog preloma kostiju, uključujući i prelom karlice, a Džejk je lakše povređen.

Šarlin Sajmon, koja je vozil brzinom od 55 milja na sat (88 km/h), iako je na toj deonici maksimalna dozvoljena brzina bila 50 milja (80 km/h), nije proglašena krivom za nesreću. Istraga je pokazala da je nesreća pre svega bila izazvana “slabom vidljivošću” zbog koje ona kao vozač nije mogla da uoči bicikliste.

Sajmonova je, međutim, u decembru podnela tužbu protiv pokojnog Brendona Majevskog i njegovih drugova, zahtevajući odštetu od 1,35 miliona dolara za “pretrpljen bol i patnju”. Ona tvrdi da pati od depresije, anksioznosti, nervoze i postraumatskog stresa i da od nesreće “znatno manje uživa u životu”.

Porodica Majevski je šokirana i podneli su protivtužbu tražeći isplatu nadoknade od 900.000 dolara.

“Očajna sam i u šoku”, kaže Veneta, dečakova majka. “Ubila mi je dete, a sada iz toga želi da izvuče korist. Kaže da ona pati? Neka zaviri u moju glavu i videće užas i košmare”, dodala je ona.

(old_image)
Mesto gde je Brendon izgubio život

Otac pokojnog dečaka kaže da tinejdžeri jesu krivi za nesreću, jer su vozili uporedo jedan pored drugog, bez reflektora, u tamnoj odeći i bez kaciga.

“Ali, deca su i mogu da pogreše”, rekao je on. "To se ne sme naplaćivati".

Tužba gđe Simondodatno komplikuje tugu porodice Brendon, koja oplakuje i gubitak starijeg sina, koji je umro nekoliko meseci posle nesreće .

Šest meseci nakon Brendonove smrtinjegov 23 -godišnji brat Devon nađen je mrtav u krevetu .
Umro je nakon uzimanja pilula i alkohola.

Porodica ne veruje da je Devon nameravao da sebi oduzme život, već da je pokušavao da se izbori sa gubitkom brata.

"Ovo je uništilo našu porodicu" izjavio je otac dečaka " I sada ova žena ima hrabrosti da pokuša da profitira na račun našeg ubijenog deteta i dečaka koji je skoro osakaćen"

Daily Mail

Pogledajte još