Zaječar: Radnici "Elektrotimok" ne priznaju novog direktora zbog njegove diplome "Braća Karić"

Predsednik sindikata Elektrotimoka koji posluje u sastavu Jugoistok Niš, Miroljub Janković rekao je pred oko 200 radnika da po Statutu tog preduzeća niko ne može da bude direktor ako nema osam godina radnog staža u struci i napomenuo da diploma Fakulteta "Braće Karić" nije priznata u Jugoistoku.

Sindikat tvrdi da ima punu podršku radnika, pa je Nadzornom odboru i rukovodstvu EPS-a sa današnjeg skupa poslat zahtev da se do 9. maja preinači ta, kako su je nazvali, "nerazumna odluka".

Juče su radnici Elektrotimoka sprečili primopredaju dužnosti i nisu dozvolili da u firmu udje novopostavljeni direktor Miroslav Dinić, donedavni pomoćnik predsednika opštine Zaječar.

Sindikat je naveo da je novoimenovani direktor nekadašnji šalterski radnik u banci i da je član Srpske napredne stranke (SNS).

"Mi smo jedan od šest najboljih i najuspešnijih preduzeća iz sastava Jugoistoka i ne vidim razlog da dođe do ovakve kadrovske promene koja će nam uništiti firmu. Tim pre što je sadašnji direktor Dragan Predić magistar elektronskih nauka i član više međunarodnih organizacija
", rekao je predsednik sindikata Miroljub Janković za agenciju Beta.

Janković, inženjer elektrotehnike, dodao je da su njegovom preduzeću potrebni elektromonteri za rad na terenu, ali da njih nisu mogli da dobiju.

"Zato nam je SNS poslao čoveka koji nikada nije radio u struci, koji je bio šalterski radnik i ima završen Fakultet 'Braća Karić",
rekao je Janković.

Izvor: Beta

Pogledajte još