Kuršumlija: Doktorka suspendovana jer nije naplatila participaciju

Ona najavljuje tužbu protiv ove ustanove i sumnja da se radi o političkoj odmazdi, jer je sadašnja direktorka Uranija Petrović, baš nju nasledila na mestu prvog čoveka Doma zdravlja u ovom gradu.

Doktorka Ljiljana Arsenijević koja je istaknuti član DS Kuršumlija kaže da je u istom trenutku dobila dva rešenja, jedno kao upozorenje i drugo da je suspendovana.

"U istom momentu su mi uručena dva rešenja, upozorenje i suspenzija. Već sutra ću svoja prava potražiti na sudu, a u međuvremenu je o ovom slučaju obaveštena inspekcija rada koja je u pisanom izveštaju navela da je suspenzija nezakonita", tvrdi doktorka Arsenijević.

Ona pojašnjava da je dobila suspenziju nakon što navodno nije naplatila pacijentu izveštaj o ujedu pasa, iako to njoj nije u opisu posla. U obrazloženju o suspenziji između ostalog stoji i da je doktorka Arsenijević narušila ugled ustanove iako se radi o uglednom lekaru u ovoj ustanovi koja, tokom 30 godina radnog staža nikada nije ni opomenuta, a kamoli kažnjavana.

Aktuelna direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji, nije bila dostupna za komentar čitavog slučaja, jer se nije javljala na telefonske pozive. Inače, o ovom slučaju obaveštena je Lekarska komora i Zdravstvena inspekcija kao i Ministarstvo zdravlja, a u zaštiti doktorke Arsenijević stao je i Okružni odbor DS Topličkog okruga koji ocenjuje da se radi o samovolji direktorke kuršumlijskog Doma zdravlja čiji je jedini motiv politički progon dr Ljiljane Arsenijević.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.