Pobede Vojvodine, Borca i Smedereva

BEOGRAD, 22. avgusta 2009. (Beta) - Fudbaleri Vojvodine, aktuelni vicešampioni Srbije, savladali su u Novom Sadu ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca sa 1:0 u drugom kolu Super lige i nastavili sa pobedama u novoj sezoni.

Istim rezultatom je i OFK Beograd savladao Jagodinu, a Smederevo pobedilo Napredak. Najubedljiviju pobedu ostvario je Borac, koji je savladao BSK iz Borče sa 2:0.

Novi prvoligaši Mladi Radnik i Spartak Zlatibor Voda igrali su u premijernu superligašku utakmicu u Požarevcu nerešeno 1:1.

Pobednički gol za Vojvodinu postigao je Dragan Mrđa u 64. minutu, pa su novosadski "crveno-beli" barem privremeno izbili na prvo mesto na tabeli šampionata.

Istim rezultatom je i OFK Beograd savladao Jagodinu, a Smederevo pobedilo Napredak.

Pobedu OFK-u, takođe drugu u sezoni, doneo je Uroš Sinđić, iako je prethodno i Petar Jelić imao priliku sa penala, ali je golman Jagodine Zoran Vasković odbranio njegov šut.

Pobednički gol za Smederevo postigao je Saša Ranković.

Najubedljiviju pobedu dana ostvario je Borac, koji je golovima Bobana Stojanovića i Miloša Stojčeva savladao BSK iz Borče sa 2:0.

Novi prvoligaši Mladi Radnik i Spartak Zlatibor Voda igrali su u premijernu superligašku utakmicu u Požarevcu nerešeno 1:1. Subotičani su poveli pogotkom Slobodana Simovića, a bod domaćem timu doneo je Predrag Luka.

Branilac titule prvaka Partizan sutra će u Ivanjici gostovati Javoru, dok će njegov "večiti rival" Crvena zvezda biti domaćin Radu u malom gradskom derbiju Beograda. I Partizan i Zvezda pokušaće da se pred navijačima donekle opravdaju za loša izdanja u baražuz a Ligu Evropa u četvrtak.

"Crno-beli" su tada na svom terenu igrali samo nerešeno sa slovačkom Žilinom 1:1, dok su "crveno-beli" izgubili u Pragu od Slavije sa 0:2.

Sutra će se igrati i utakmica između Hajduka i Čukaričkog. 

Rezultati :

Borac - BSK Borča 2:0
(Stojanović 9, Stojčev 31)

Vojvodina - Metalac 1:0
(Mrđa 66)

Smederevo - Napredak 1:0
(Ranković 83)

OFK Beograd - Jagodina 1:0
(Sinđić 67)

Mladi radnik - Spartak Zlatibor voda 1:1
(Luka 70 - Simović 60)

Nedelja:

Kula: Hajduk - Čukarički (17:30)
Ivanjica: Javor Habitfarm - Partizan (17:30)
Beograd: Crvena zvezda - Rad (20:00)

Pogledajte još