Stiv Džobs će održati govor za Apple-ov pretraživač koji će uništiti Google?!

Avram Miler, bivši potpredsednik Intela je izneo ovu tvrdnju na svom blogu.

On je napisao da je Džobs bio opsednut Apple projektom "Found" i da je godinama predano radio na njemu kako bi uništio epicentar Googlovog poslovanja - pretraživač. Apple pretraživač Found je trebao da zameni sve druge pretraživače i do ovog Milerovog teksta je bio strogo čuvana tajna ove kompanije.

On čak tvrdi da je Džobs naterao svog naslednika, Tima Kuka da mu obeća da će nastaviti da radi na ovom projektu, a onda, kako bi osigurao svoje prisustvo otkrivanju i početku rada ovog pretraživača, snimio deo njegovog predstavljanja medijima.

A šta je zapravo Found? Mnogi veruju da je u pitanju kombinacija veštačke inteligencije i pretraživača koji će zameniti Siri, a na kome je rad počeokao odgovor na Googlovu kupovinu Androida.

No, mnogi su skeptični u vezi postojanja ovog programa pošto je prosto neverovatno da bi Apple bio u stanju da nešto tako veliko skriva toliko dugo - Appleove tajne uvek brzo procure u javnost. S druge strane, ako je neko bio u poziciji da sazna o tome, bio je to Miler.

Šta vi mislite, koje su šanse da nešto novo i revolucionarno preko noći zameni Google?

T.D.

Pogledajte još