Ljajić: Povezivanje staža i zdravstvenog radnicima

BEOGRAD, 22. avgusta 2009. (Beta) - Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić kazao je da će Vlade Srbije obezbediti povezivanje staža radnicima od 1. januara 2004. do 30. juna 2009. i obezbediti zdravstveno osiguranje za radnike kojima nisu overene knjižice.

Ljajić je za Večernje novosti od nedelje naveo da su to prve dve mere Radne grupe Vlade Srbije kako bi se poboljšao položaj radnika u Srbiji.

"Biće preispitani i svi slučajevi potencijalnih zloupotreba i kršenja zakona od strane novih vlasnika u privatizovanim preduzećima. Očito je da su ta preduzeća kupovana ne da se nastavi proizvodnja, već je motiv bio atraktivno građevinsko zemljište, kao i druge zlupotrebe", kazao je Ljajić.

On je izrazio nadu da će te mere biti usvojene na sledećoj sednici Vlade Srbije i da će odmah biti primenjene.

"Videćemo da li je potrebno da se donosi zakon ili uredba kojim bi se omogućilo povezivanje staža. Ukoliko bude neophodno, odmah ćemo doneti novi zakon o povezivanju staža koji će definisati pod kojim uslovima će država uplaćivati poreze i doprinose za poslodavce koji to nisu učinili", kazao je Ljajić.

Pogledajte još