FoodArt festival u Delta City-ju

Karving i sugar art
Kako od jabuke, dinje, lubenice i šećera nastaju prava umetnička dela, tokom sva tri dana festivala, posetiocima Delta City-ja predstaviće najpoznatiji karving i sugar art majstori Asocijacije karving majstora Srbije.

Predavanja za ljubitelje vina
Kako odabrati pravo vino za određeno jelo? Koje vino ide uz koji sir? Šta čini dobro vino i koji su njegovi elementi? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, ljubitelji vina moći će da dobiju odgovore na predavanjima koja će organizovati Udruženje somelijera Srbije.

Ekskluzivno, jedinstveno, ekstravagantno. Umetnost, ali i nauka – Molekularna gastronomija!

Molekularnu gastronomiju, veliki hit u svetu, posebno će predstaviti hemičari, fizičari i inžinjeri, iz Asocijacije molekularne gastronomije Srbije. Ova nesvakidašnja kulinarska disciplina proučava hemijske i fizičke procese koji se događaju prilikom kuvanja, a čiji je rezultat „umetnost na tanjiru“ i teži da znatno promeni ljudsku ishranu - pre svega u pogledu rešavanja problema gojaznosti, tako što će primenom novih znanja u pripremanju hrane obroke učiniti još zdravijim i ukusnijim.

Posetioci Delta City-ja imaće priliku da besplatno uživaju u degustacijama hrane i pića, kao i učestvuju u brojnim radionicama, tokom sva tri dana festivala, od 10 do 22 sata.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.