21 tajni bar i kako ući u njih

1. Please Don't Tell (Njujork)
Posle 3 popodne možete da rezervišete svoje mesto. U bar se ulazi kroz telefonsku govornicu koja se nalazi u zadnjem delu prodavnice hot dogova. Kad okrenete broj na starom telefonu, javiće vam se hostesa koja će vas pustiti unutra.

2. Noble Experiment (San Dijego)
Ulazi se kroz drugi kafić. idete do toaleta i gurnete kante piva nagomilane pored zida kako biste ušli u ovo intimno mesto.

3. Williams & Graham (Denver)
Ovaj se nalazi unutar knjižare. prvo morate ući u knjižaru i povući knjigu "Savoj" kako biste otvorili skriveni ulaz.

4. The Franklin Mortgage & Investment Co. (Philadelphia)
morate da nađete obična crna vrata na ulici, a izbacivač čeka unutra. Pošto je ovo mesto dobilo sjajne kritike, red je podugačak.

5. Wilson & Wilson Private Detective Agency (San Francisko)
Ovo je kafić unutar kafića. Prvo morate da znate lozinku za Bourbon & Branch, a onda da znate i drugu lozinku za Wilson & Wilson, pozvonite na zvono, prođete proveru i budete uvedeni unutra.

6. The Patterson House (Nešvil)
Spolja izgleda kao obična kuća, ali kad uđete, povešće vas iza zavese koja krija ovaj eluzivni bar.

7. The Gibson (Vašington)
Pronađete neobeležena vrata između Marvin’s i Busboys & Poets, onda čekate u njihovom hodniku dok vas neko ne otprati do vašeg stola.

8. PX (Aleksandria)
Tražite plavo svetlo ispred potpuno običnih vrata. Ukoliko je svetlo upaljeno, onda znate da je PX otvoren i spreman za goste.

9. Midnight Cowboy (Ostin)
Za ovo mesto morate da imate rezervaciju. Kad ga tražite gledajte gde je znak na kom piše "orijentalna masaža" i "modeling" na Šestoj ulici, onda pozvonite na interfon ime "Harry Craddock".

10. The Varnish (Los Anđeles)
Uđete u Kolovu prodavnicu sendviča, naručite Francuski umak, a onda uđete kroz tajna vrata koja su skrivena velikim crtežom koktela.

11. Circa 33 (Portland)
Uđete u Circa 33 zgradu, upišete kod u "mafija" knjigu koja stoji na polici pored toaleta, pre ulaska u kafić.

12. Death & Co. (Njujork)
Budite spremni za tamu. Ne možete sami da uđete ovde, i to je zbog vaše bezbednosti. Čekaćete ispred da vas uvedu unutra do vašeg stola - i budite upozoreni, ovo je vrlo mračno iskustvo.

13. backbar (Somervil)
Spustite se niz ulicu na Sanborn Court-u, tražite neobeležena vrata, krenite niz hodnik, prođite toalet i uđite u bar.

14. The Owl Bar (Baltimor)
Ovaj bar se nalazi unutar prelepog Belveder hotela, ali kako biste ušli, morate da odete do zadnjeg dela hotela kako bi vas pustili unutra.

15. Prohibition (Atlanta)
Nabavite lozinku za to veče. Moraćete da pronađete neobeleženo Buckhead stepenište, i da ukucate broj koji ste nabavili u telefon koji se nalazi na dnu stepeništa.

16. The Hideout at Dalva (San Francisko)
Ovo mesto je vrlo pametno skriveno unutar rupe od kafea. Uđite u Dalvu, ali ne i u bar. Umesto toga, idite niz hodnik i ući čete u "skrovište"

17. The Oakland (Ferndejl)
Ovaj kafić je sjajno skriven, označen je kao Oakland Art Novelty Co.

18. Angel's Share (Njujork)
Pronađite neobeležena vrata na drugom spratu jakitori restorana Village Yokocho.

19. International Exports Ltd. a.k.a. Safe House (Milvoki)
Ako tražite skrovište, ovo je mesto za vas. Možete da naučite lozinku, izgovorite je i povučete ručicu koja stoji pored police sa knjigama. Ili, ako ne znate lozinku, može da se desi da morate da radite prilično blesave stvari kako bi vas pustili unutra.

20. The Violet Hour (Čikago)
Tražite vrata prekrivena grafitima, na zidu bez prozora u Viker Parku, prođite kroz njih i kroz velike ljubičaste zavese.

21. Hanson's Shoe Repair (Orlando)
Morate da nazovete broj 407-476-9446 i rezervišete mesto. Upustva do bara će vam biti data. Jednom kad uđete, nećete moći da koristite nikakav telefon ili fotoaparat.

I Beograd ima svoje skrivene kafiće, barove i klubove. Znate li vi za neki?

T.D.

Pogledajte još