Seks je neophodan za sreću: Jednom nedeljno je loša računica !

Da li ste se ikada zapitali koliko seksa je dovoljno u braku ili vezi da bi bili srećni? Da li je važan kvantitet ili kvalitet? Od kako se među holivudskim parovima povela ova polemika, naučnici su shvatili da se radi o „ozbiljnom“ problemu i svesrdno se bacili na istraživanje.

Dosadašnja istraživanja su ukazivala da je seks jednom nedeljno dovoljan za sreću između partnera. Ali, izgleda da su se stvari promenile, tako da su temelji ovog istraživanja ozbiljno uzdrmani! Na jednom od sajtova za onlajn upoznavanje, sprovedena je anketa, gde su ispitanici odgovarali na pitanje koliko seksa nedeljno je potrebno za sreću. Rezultati su pokazali da je za dobru vezu potrebno da imamo odnos sa partnerom nekoliko puta nedeljno. Istraživanje je sprovedeno na više od 600 korisnika, a muškarci i žene se slažu da jednom nedeljno nije dovoljno.

Čak 65 odsto pripadnica lepšeg pola i 69 dsto muškaraca je reklo da bi želeli da imaju seks nekoliko puta nedeljno, ali globalno istraživanje otkriva da ljudi u proseku imaju seks jednom ili dva puta nedeljno! Iako ne postoji „kvota“ koja je optimalna za savršenu i srećnu vezu, izgleda da muškarci i žene treba da imaju više akcije u spavaćoj sobi, jer jednom nedeljno očigleno nije dovoljno!

Izvor: runway

Pogledajte još