Šta Aleksandar Josipović ne zna o Seki Aleksić ili se samo pravi da je tako?

Rešen da svaku epizodu šou programa "Ples sa zvezdama" iskoristi maksimalno ali ne kako bi, kao igrač sa vrsnom karijerom, edukovao publiku već da bi se nametnuo tabloidima, Aleksandar Josipović redovno udara po ličnostima sa domaće estrade. Bivši plesač iz Mulen Ruža nije glup i vrlo je dobro svestan da otvrovni komentari na račun pevačica garantuju barem jedan stubac u tabloidnim novinama ili portalima.

Na meniju zajedljivog Josipovića poslednja se našla Seka Aleksić i to zbog poklona, automobila mercedes, koji je dobila za rođendan od supruga.

Meni je fascinantna ona. Ja nju ne znam i ne znam šta peva. Ali mislim, koga zanima u Srbiji u kojoj je penzija 7.000 dinara ko dobija “mercedes”? Gde mi živimo? - odvalio je Josipović. Za početak, najtužnije i najkarikaturalnije je to pravdanje u maniru "ne znam ko je" ili "ne slušam narodnjake". Ako iko zna baš svaku pevačicu na srpskoj estradnoj sceni, od velikih zvezda do početnica i marginalnih pevaljki, to je Aleksandar Josipović. U "Plesu sa zvezdama" pokazao je ne samo da poznaje opuse domaćih izvođača, preciznije izvođačica jer preferira da vređa žene, već i prilika iz njihovih privatnih života.

Samim tim, pranje ruku od narodnjaka, deluje ni manje ni više do tragikomično. Žute strane su sasvim jasno u vrhu njegovih interesovanja.

Koristeći "ljude koji jedva sastavljaju kraj s krajem" kako bi omalovažio pevačicu, Josipović se nije obavestio ili je jednostavno prećutao podatke o humanitarnim akcijama i društvenom angažmanu Seke Aleksić koja nikada nije insistirala na svom finansijskom statusu.

Kako bi izbegla samoreklamerstvo i propagandu grupnih akcija, Seka je pre nekoliko godina osnovala sopstveni fond iz kojeg se izdržava čak 17 porodica iz Srbije i regiona. To nije trenutna, to je kontinuirana pomoć i briga o ugroženima.

I mnogo konkretnija od "pomoći" onih koji se ne libe da siromaštvo i realnu bedu koriste kao okidač za privlačenje medijske pažnje. Zahvaljuću ovakvim "buevarskim izletima" poput Josipovićevog, devalvira se i ono što ne bi smelo. Kad humanost požuti onda smo stvarno izgubili sve obzire.

M.N

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.