Đoković izgubio od Federera u finalu Sinsinatija

BEOGRAD, 23. avgusta 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković poražen je u finalu turnira masters serije u Sinsinatiju od Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:1, 7:5.

Đoković je i prošle sezone izgubio meč za titulu u Sinsinatiju, pošto ga je tada savladao Britanac Endi Marej.

Švajcarskom teniseru, najbolje rangiranom igraču sveta, to je 61. titula u karijeri.

Meč u Sinsinatiju trajao je nešto više od 90 minuta.

Federer je odlično počeo duel, imao siguran servis, napravio dva brejka i veoma brzo poveo sa 5:0.

Srpskom teniseru u ovom delu meča ništa nije polazilo za rukom, osim da do kraja osvoji jedan gem na svoj servis.

U nastavku meča, za razliku od prvog seta, Đoković je zaigrao agresivnije, što mu je donelo brejk u drugom gemu, a zatim i vođstvo od 3:0.

Činilo se da je srpski teniser na dobrom putu da izjednači, ali je Federer veoma brzo uzvratio brejkom, a potom i došao do izjednačenja - 3:3.

U naredna četiri gema obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis, ali je kod rezultata 5:5, Federer zahvaljujući svom znanju ali i Đokovićevim greškama napravio ključni brejk.

Federer je u poslednjem gemu veoma brzo poveo sa 40-0, a zatim iskoristio prvu meč loptu.

(old_image)"Dobro sam počeo meč, igrao sam sjajno i večeras i tokom cele nedelje. Novak je takođe bio dobar, želim mu sreću na Otvorenom prvenstvu SAD. Mnogo toga mi se dogodilo u poslednje vreme. Osvojio sam Vimbldon, dobio bliznakinje. Ovo je neverovatno lep period za mene, u privatnom i profesionalnom životu. Hvala svima koji su učestvovali na ovom turniru", rekao je Federer posle meča.

Novak Đoković priznao je da je Federer večeras igrao suviše dobro da bi mogao da ga ugrozi.

"Čestitam Roddzeru, bio je veoma dobar. Želim mu sve najbolje na Otvorenom prvenstvu SAD. Poslednjih nekoliko godina sam imao veoma dobre rezultate u Sinsinatiju, sigurno ću se vratiti ovde i sledeće godine", rekao je Đoković.

Turnir u Sinsinatiju igra se za ukupni nagradni fond od tri miliona dolara.

Pogledajte još