NAKON 78 godina: Najduže razdvojene bliznakinje su pronašle jedna drugu

Ona do prošle godine uopšte nije znala da ima sestru. Sada su se ona i Elizabeth Hamel srele po prvi put još od dana kada su bile bebe – i tako postavile novi svetski rekord.

Prošlog aprila, Elizabeth, koja ima 78 godina i živi u gradu Albany u američkoj državi Oregon, je preturala po svojoj pošti kada je videla pismo iz Aldershota, Velika Britanija – gradiću u kome je rođena. „Videla sam da je pismo poslato iz Aldershota, pa sam se dobro zagledala“, rekla je Elizabeth. „Otvorila sam ga, pogledala, i nisam mogla da poverujem svojim očima“.

„Pišem ti jer tragam za porodičnom vezom“, pisalo je na početku pisma. Elizabeth je tačno znala ko je to bio i nekoliko minuta kasnije se dohvatila telefona i pozvala. Na drugom kraju veze je bila Ann, njena davno izgubljena sestra bliznakinja. „Bila sam presrećna, nisam mogla da govorim“, rekla je Ann. „Pustila sam Elizabeth da govori, morala sam da se uštinem jer sam shvatila da imam sestru. To je tako divno, nisam više sama.

Ostala sam bez teksta. Tako sam srećna! - imam Elizabeth“, dodala je Ann. Za razliku od Ann, Elizabeth je znala da ima sestru. „Molila sam se za tebe mnogo godina“, rekla je Ann u njihovom prvom razgovoru. Tokom svih ovih godina je bezuspešno pokušavala da joj uđe u trag. „Mislila sam, kako je usvojena, mogla bi da bude bilo gde na ovom svetu“, rekla je Elizabeth. „Bilo mi je neverovatno da je još uvek u Aldershotu“, dodala je. Dana prvog maja 2014, godinu dana nakon njihovog prvog razgovora i 78 godina nakon njihovog razdvajanja, Ann i Elizabeth su se srele u Fullertonu, blizu Los Anđelesa, renosi BBC.

Ova najduža razdvojenost je zabeležena i u Ginisovoj knjizi rekorda.

D.K.

Pogledajte još