Partizan osvojio bod u Ivanjici, pobeda Hajduka u Kuli

BEOGRAD, 23. avgusta 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana odigrali su u Ivanjici nerešeno 1:1 protiv domaćeg Javora u utakmici drugog kola Super lige, dok je u Kuli ekipa Hajduka savladala Čukarički sa 2:1.

Partizan je u prvom poluvremenu u Ivanjici imao terensku inicijativu, a u šestom minutu golman Igor Bondžulić odbranio je šut Mladena Krstajića sa pet metara.

Domaćin je gol Partizana pokušavao da ugrozi iz kontranapada, što mu se isplatilo u 40. minutu.

Vladimir Pavlović prošao je po levoj strani, centrirao u kazneni prostor, gde je loptu prihvatio Goran Luković, koji je preciznim udarcem pogodio donji levi ugao Partizanovog gola.

Kada je izgledalo da će se na poluvreme otići sa vođstvom domaćih, Partizan je uz dosta sreće došao do gola. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade vremena, kada je Ivan Obradović centrirao sa leve strane, golman Bondžulić se okliznuo i povredio koleno, a lopta je završila u mreži.

U drugom poluvremenu obe ekipe imale su po jednu veoma izglednu priliku za pogodak. Partizan je u 65. minutu mogao da povede, ali su odbrambeni igrači Javora, posle šuta Branislava Jovanovića, izbacili loptu sa gol-linije.

Javor je do drugog gola mogao da dođe u 79. minutu, kada je nakon greške Nenada Đorđevića do lopte došao Miloš Trifunović, ali je njegov šut sa 15 metara Božović odbranio.

U drugoj današnjoj utakmici Hajduk je u Kuli posle preokreta došao do bodova protiv Čukaričkog.

Gosti su poveli već u desetom minutu pogotkom Nikole Krčmarevića, a izjednačio je Darko Fejsa u 52. minutu. Konačan rezultat postavio je Dejan Kekezović u 78. minutu.

Pogledajte još