Minimalna pobeda Crvene zvezde protiv Rada

BEOGRAD, 23. avgusta 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani ekipu Rada sa 1:0 u poslednjoj utakmici drugog kola Super lige.

Nakon ove pobede "crveno-beli" dele prvo mesto sa Vojvodinom i OFK Beogradom, koji takođe imaju po šest bodova.

Jedini pogodak na večerašnjoj utakmici postigao je Slavko Perović u 51. minutu.

Trener Zvezde Vladimir Petrović Pižon na teren je izveo postavu bez igrača koji su pružili najlošije partije protiv praške Slavije u baražu za Ligu Evrope, Đorđa Tutorića i golmana Bojana Pavlovića.

"Crveno-beli" su imali inicijativu od početka meča, a u 12. minutu golman Rada Milan Borjan srušio je Pavla Ninkova, što je sudija okarakterisao kao penal.

Najstrožu kaznu izveo je Nikola Lazetić, ali je Borjan "pročitao" njegovu ideju i uhvatio loptu.

Do kraja poluvremena Zvezda je nastavila da napada, a još jednu veoma dobru priliku za pogodak propustio je Perović u 18. minutu.

Domaćin je do vođstva došao u 51. minutu, kada je Ninkov dobrim centaršutom sa desnog boka pronašao Perovića, a ovaj glavom sa pet metara zatresao mrežu.

U 74. minutu ekipi Rada poništen je pogodak zbog ofsajda u kojem se našao strelac Vladimir Jovančić.

Navijači Crvene zvezde na severnoj tribini napravili su u 81. minutu bakljadu, što je dovelo do višeminutnog prekida, posle kojeg utakmica nastavljena.

Poslednju priliku na utakmici imali su gosti preko rezerviste Nemanje Obradovića, koji je proturio loptu kroz noge golmanu Saši Stamenkoviću, ali je Brazilac Savio u poslednjem trenutku sprečio da ona uđe u mrežu.

Pre početka utakmice, kojoj je prisustvovalo oko 6.000 gledalaca, starešina beogradske parohije prota Vlada Vukašinović osveštao je stadion Crvene zvezde. 

Stadion: Marakana.
Gledalaca: 10000
Sudija: Popović Marko, pomoćnici: Stjepanović Radovan i Pajčin Radovan.

Crvena zvezda : Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Bogdanović, Nikolić, Lazetić (kap.), Blažić, Perović i Jevtić.

Rad : Borjan, Todorovski, Petrović, Ranđelović, Čotra, Vidović, Koković (kap.), Ristić, Radivojević, Kaluđerović, Jovančić.

Rezultati:

Hajduk - Čukarički 2:1
(D. Fejsa 52, Kekezović 78 - Krčmarević 10)

Javor Habitfarm - Partizan 1:1
(Luković 39 - Obradović 45)

Crvena zvezda - Rad 1:0
(Perović 51)

Borac - BSK Borča 2:0
(Stojanović 9, Stojčev 31) 

Vojvodina - Metalac 1:0
(Mrđa 66)

Smederevo - Napredak 1:0
(Ranković 83)

OFK Beograd - Jagodina 1:0
(Sinđić 67)

Mladi radnik - Spartak Zlatibor voda 1:1
(Luka 70 - Simović 60)

Pogledajte još