Jokanović: Ne brine me rezultat, već način igre

BEOGRAD, 23. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da ga ne zabrinjava remi sa Javorom (1:1), već način igre njegove ekipe u poslednjim mečevima ali da ne može da uči igrače stvarima koje bi već trebalo da znaju.

"Jedan remi nije zabrinjavajući, ali način igre u poslednjim mečevima jeste. Pravili smo greške koje su nezamislive za ekipu koja gaji ambicije da napravi rezultat u Evropi i domaćem takmičenju", rekao je Jokanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Jokanović je dodao da su igrači Partizana danas imali problema i sa nekim osnovnim stvarima, kao što je dodavanje lopte.

"Ne mogu da učim igrače kako se prima lopta i da moraju što pre da se vraćaju u odbranu. To su dečije bolesti. Svako treba da prihvati svoju deo odgovornosti i ja ne bežim od toga. Pokušaću da na svoj način ispravim te greške. Izgleda da smo svi neke stvari morali da naučimo još pre 15-ak godina", istakao je on.

"Današnjom igrom moja ekipa nije zaslužila da pobedi Javor. Nismo ni zaslužili više od jednog boda", dodao je Jokanović.

Jokanović je rekao i da je odbrambenog fudbalera Mladena Krstajića zamenio u drugom poluvremenu zbog problema sa aduktorom i naveo da ne zna da li će on moći da igra protiv Žiline u četvrtak u revanšu baraža za Ligu Evropa.

Trener Javora Radovan Ćurčić rekao je da je prezadovoljan osvojenim bodom.

"Pokazali smo da imamo karakter, ozbiljnost i da smo veoma borbeni. Parirali smo snažnom Partizanu, osvojili veliki bod i dokazali da posedujemo veliki potencijal", izjavio je Ćurčić. 

Pogledajte još