DUHOVITI PREDSEDNIK: Obamine šale na večeri s novinarima

Tradicionalna godišnja večera okupila je na jednom mestu vodeće novinare Vašingtona, brojne slavne ličnosti, vladine zvaničnike, a njihov domaćin je bio predsednik SAD.

Da je Obama sinoć pokazao sav svoj smisao za humor, svedoče danas američki mediji koji su preneli neke od najzanimljivijih detalja iz neformalne konverzacije predsednika i novinara.

Čule su se šale i na račun nekih problema u unutrašnjoj politici, kao što je bila finansijska blokada administracije zbog nepostizanja dogovora o fiskalnoj politici.

- Nismo uspeli da se dogovorimo o osiguranju za nezaposlene. Republikanci odbijaju da ga produže. Počinjem da mislim da su u pravu. Ako želite da budete plaćeni, a da ne radite, treba da se kandidujete za Kongres, baš kao i svi ostali - poručio je Obama.
Obama se našalio na račun Hilarine svetle puti

Medijskoj kući “Foks” je, recimo, poručio da zna da će im nedostajati kad više ne bude predsednik. “Biće teže ubediti američki narod da je Hilari (Klinton) rođena u Keniji”.

Bivša državna sekretarka Hilari Klinton smatra se vodećim kandidatom za predsedničku trku 2016. godine, mada zvanično još nije ispoljila nameru da se kandiduje, podseća Rojters.

Obama se osvrnuo i na priču jedne konzervativne televizije o Putinovim golim grudima i komentar u jednom mediju od prošle godine da bi Putin mogao da dobije Nobelovu nagradu za mir.

Obama nije propustio priliku da "potkači" Putina

- Budimo pošteni, ovih dana je daju skoro svakom - rekao je Obama koji je i sam dobitnik te nagrade za 2009. godinu, navodi AP.

Predsednik se našalio i na svoj račun i na reformu zdravstvenog osiguranja, koja je za njega bila najteži segment unutrašnje politike prošle godine.

- Moj slogan je 2008. godine bio ‘Da, mi možemo’, a 2013 slogan mi je bio ‘Control+Alt+Delete’ - rekao je Obama aludirajući na tehničke probleme na sajtu vlade na koji su se građani SAD prijavljivali za zdravstveno osiguranje.

Udruženje dopisnika koje predstavlja novinarski korpus u Beloj kući, slavi 100. godišnjicu, a večeri je prisustvovalo oko 2.000 zvanica.

Blic

Pogledajte još