PAŽNJA, PAŽNJA: Slika Slobodana Miloševića na barikadama u Kramatorsku!

Prvu vest o tome preneo je novinar Tim Džuda koji je napisao na svom "Tviter" nalogu "Balkan, pažnja, pažnja. Milošević među slikama na proruskim barikadama u Kramatorsku".

Džuda, koji se trenutno nalazi na istoku Ukrajine, u više navrata je pisao da ga situacija u ovoj zemlji podseća na tragične događaje u bivšoj Jugoslaviji tokom devedesetih godina prošlog veka.

Prvi zamenik predsednika Odbora za pitanja zajednica i verskih organizacija Mihail Markjelov smatra da Ukrajinu čeka najgora verzija sudbine Jugoslavije. On je naglasio da aktuelni predstavnici vlasti moraju da odgovaraju pred Haškim tribunalom zbog zločina u Odesi, gde je samo u petak ubijeno vše od 40 ljudi i oko 200 povređeno, Slavjansku i drugim gradovima.

"Posle masakra koji je bio organizovan u Odesi, posle svih priprema za isti scenario u Lugansku i redom u drugim ukrajinskim gradovima, shvatamo da Ukrajinu čeka sudbina Jugoslavije u najcrnjem mogućem vidu", smatra Markjelov i dodaje da ukrajinski ministar odbrane Arsen Avakov i svi iz zakonodavne vlasti svakako moraju da odgovaraju u Hagu.

Kurir

Pogledajte još