fbpx

Majka čijem sinu nisu pomogli u domu zdravlja: Lekari, gde će vam duša

Za pomoć su se obratili i lekarima iz Doma zdravlja “Novi Beograd”, koji se nalazi samo 30 metara od mesta nezgode. Oni su odbili da dečaku pruže medicinsku pomoć.

Suspenzija nije dovoljna Dr Radomir Kovačević, v.d. direktora DZ „Novi Beograd“, navodi da će ispitati slučaj, kao i da će lekari dati izjave o navedenom slučaju. „To što su trenutno suspendovani nije dovoljno, samo iz jednog razloga. Ovakve stvari će se ponavljati. Hvala svima koji su taj dan Pomogli mom detetu“, kaže uznemirena Ivana.

- Kada vidite povređenog psa na ulici, vi pritrčite da pomognete jer nemate srca da prođete, a kamoli detetu od jedanaest godina. Sada zamislite da niste dobili pomoć od ljudi kojima je to posao? Kako ja to sutra svom detetu da objasnim? Stvarno sam ogorčena, a i svako bi bio na našem mestu. Gde će im duša - priča potresena Ivana.
Ona trenutno sa sinom leži u bolnici u Tiršovoj i napominje da čeka da dete ozdravi da bi mogla da preduzme sve kako bi lekari iz Doma zdravlja bili kažnjeni.

Mališan se oseća dobro, a vidljiv mu je veliki podliv na levom oku. U ponedeljak će ga pregledati oftalmolog, koji će odlučiti da li će N. R. lečenje nastaviti kod kuće. Učenik je Osnovne škole “Nadežda Petrović” i odličan je đak, a zbog nemilog događaja “propao” mu je raspust.

- Taj dan se vratio iz škole i krenuo napolje da se igra. Ne mogu da tvrdim kako je do nezgode došlo, jer nisam bila tamo, a on se većine stvari ne seća. Da je doživeo saobraćajnu nezgodu saznala sam od svoje prijateljice, čiji je sin bio s njim. Kada sam saznala od očevidaca i za detalje koji se tiču i lekara Doma zdravlja, bila sam očajna. Umesto da bez pogovora krenu da pomognu detetu u nevolji, oni su šetali ženu koja ih je zamolila za pomoć od vrata do vrata. Nečuveno - širi ruke Ivana Rudić, nemoćna da shvati šta je lekarima prolazilo kroz glavu.

Dvoje lekara koji su se u trenutku nesreće nalazili u Domu zdravlja i, prema tvrdnjama svedoka, odbili da izađu i pruže pomoć dečaku do kraja istrage biće suspendovani.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.