Muški ugao: Dužina kažiprsta i jake ruke vam govore koliko dugo ćete živeti!

1. Dužina prstiju - Naučnici su uporedili više od 1.500 prstiju muškaraca obolelih od raka prostate sa više od 3.000 zdravih muškaraca. Zanemarujući pirodičnu anamnezu i ostale faktore, muškarcima starijim od 60 godina, kojima je kažiprst duži od prstenjaka, imaju za 33% manju verovatnoću da će oboleti od raka prostate. Mlađi muškarci sa dužim kažiprstom prolaze još bolje. Kod njih je rizik od oboljenja manji za čak 87%.

2. Redosled rođenja - Iako nema konačnog dokaza, nekoliko istraživanja je pokazalo da su prvorođeni dečaci prilikom rođenja izloženi većim nivoima estrogena, što povećava mogućnost oboljevanja od raka testisa. Starija braća imaju i veći rizik oboljevanja od leukemije.

3. Snaga u rukama - Prema istraživanju dugom čak 25 godina, kojim je obuhvaćeno 6.000 muškaraca od 45 do 68 godina, snaga u rukama je bila najbolji pokazatelj o tome ko će biti vitalan i pokretan u poznijim godinama. Istraživanje je pokazalo da su oni sa slabim rukama imali više zdravstvenih problema od onih snažnih. I u jednom drugom istraživanju, koje je obuhvatalo starije muškarce i žene, utvrđeno je da jača snaga u rukama povezana s dužinom života.

4. Opadanje kose - Istraživanje naučnika sa Harvarda i Brighama i Bolnice za žene pokazalo je da su ćelavost i ozbiljan gubitak kose povezani sa povećanjem srčanih oboljenja. U tom su kontekstu posebno ugroženi oni potpuno ćelavi muškarci kod kojih je mogućnost oboljenja povećana za 36% za razliku od muškaraca koji imaju kosu.

Izvor: dnevno

Pogledajte još