DAČIĆEVO HIT OBEĆANJE: Naučiću engleski i smršati za 6 meseci!

Dačićev cilj je, kako prenose njegovi bliski saradnici, da engleski nauči makar upola dobro kao što zna ruski. Iako je premijer trenutno okupiran brojnim obavezama, ne odustaje od svog cilja da savlada engleski jezik.

Njegovi saradnici tvrde da Dačić angažovao posebnog učitelja, koji će sa njim stalno pričati na engleskom jeziku. I sam šef diplomatije je izjavio da nikada nije prestao da radi na sebi i da će tim putem i nastaviti.

"Želim da što više napredujem. Engleski jezik sam i ranije učio, ali uvek koristim prevodioca kada su ozbiljne, državne stvari u pitanju. Znate, to nije stvar znanja jezika, već ozbiljnosti pristupanja državnim interesima. Prilikom sklapanja važnih dogovora, ili sporazuma, preciznost jezika je od velike važnosti, a tu su stručni prevodioci nezamenljivi"
, naveo je Dačić i dodao da veoma dobro govori ruski jezik i da mnoge zapadne diplomate dobro vladaju ruskim jezikom.

"S druge strane, godinama sam učio ruski jezik, pa sam zato na tom jeziku bez bilo čije pomoći razgovarao sa Vladimirom Putinom, Dmitrijem Medvedovim i Sergejom Šojguom, a pričaću i sa Lavrovim"
, rekao je Dačić.

Šef diplomatije je dodao i da se “ne opterećuje” da li će za šest meseci uspeti da usavrši engleski jezik, jer su za njega najvažniji državni interesi.

"Ma uopšte se ne opterećujem time! Ja sam ministar spoljnih poslova Srbije i jedino mi je bitno kako se brane državni interesi!", rekao je Dačić.

Podsećamo da je bivši premijer obećao još pre skoro dve godine da će angažovati ličnog trenera i nutricionistu kako bi smršao i poveo računa o svom zdravlju. Možemo reći i da je to obećanje ispunio, s obzirom da je u vreme premijerskog mandata smršao bar deset kilograma.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još