MISTERIOZNO: Koju skrivenu poruku krije 77 hiljada video klipova na Jutjubu?

Zašto je Webdriver Torso aplodovao 77 hiljada video klipova na Jutjub, koji traju 11 sekundi i pokazuju crvene i plave pravougaonike, sa kompjuterski generisanim tonom? Šta ove skrivene poruke znače?

Njihov tvorac je koristio login Webdriver Torso, ali još uvek nije odgovorio na zahteve da se objasni ovaj bizarni video materijal. To je podstaklo razne špekulacije o tome šta ovi klipovi znače. Postoje različite ideje, od one da bi to mogle da budu tajne poruke koje razmenjuju špijuni, deo softvera za testiranje Web-a, pa čak i pokušaj da se uspostavi kontakt sa vanzemaljcima!

BBC je rešio da istraži ovu misteriju, angažujući svog gurua za tehnologiju Stephena Becketta. Video klipovi su danonoćno aplodovani na Jutjub prethodnih 8 meseci, a Stephen objašnjava da je nemoguće da neko može da aploduje toliko klipova za pomenuti period i kaže da je kompjuter automatski aplodovao sve video klipove.

Ono što je takođe interesantno u vezi ovih klipova je da dosta toga „francuskog“ ima u njima. Crvena i plava boja pravougaonika predstavljaju boje francuske zastave. Stephen je takođe primetio da se dva klipa razlikuju od ostalih. Prvi klip se može gledati samo ako se plati francuskom kreditnom karticom, a u pitanju je čudni, animirani francuski film. Video klip pod brojem 1182 prikazuje Ajfelov toranj koji je snimljen sa obližnjeg balkona, a na kraju snimka se može videti nečiji kompjuter sa otvorenom stranicom Fejsbuk naloga. Sumnja se da je to možda onaj koji stoji iza ovih video klipova.

Izvor: BBC

Pogledajte još