Vučić: File zna da smo uradili što smo obećali, i sada ćemo

Do kraja grčkog predsedavanja EU skrining 18 poglavlja će biti ili okončani ili u toku. To je veliki uspeh ove vlade – rekao je komesar za proširenje EU Štefan File, nakon razgovora s premijerom Aleksandrom Vučićem.

Vučić je izneo plan Srbije za napredovanje ka Evropskoj uniji, a komesaru za proširenje Unije Štefanu Fileu zahvalio na razumevanju i želji da nam pomogne i pozvao ga da se oseća kao kod kuće.

U oktobru će, najavio je Vučić, biti otvoreni pregovori i to poglavljem 32 – finansije. Potom slede otvaranja pregovora u poglavljima 35 – Kosovo, 23 – pravosuđe i 24 – bezbednost i ljudska prava

– Izneo sam Fileu plan Srbije da mi naš posao završimo najbžrže, a naravno, da će sve ostalo zavisiti od držžava članica. Srbija ne obećava nemoguće stvari, ali File zna da smo ono ššto smo obećali i uradili – rekao je Vučić, dodajući da ćemo i ovog puta taj posao završiti kako bi naši građani bili deo Evrope.

On je najavio u naredna dva meseca velike događaje i u Beogradi i u regionu, te poručio da će Srbija kroz važne ekonomske zakone i reforme popraviti biznis ambijent.

– Tako će mnogo više i domaćih i stranih investitora želeti da ulažže i naššu zemlju. Radićemo na većem zapoššljavanju ljudi posebno u privatnom sektoru, i tu slede mnoge reforme – navajio je Vučić.

On je dodao da ćemo mnogo toga još morati da naučimo od naših prijatelja iz EU i zahvalivši Fileu za njegovu posvećenost putu Srbije ka Uniji.

– Mi u Srbiji jesmo zahvalni Fileu ššto je uvek imao razumevanja i snage i žželje da Srbiji pomoge. Hvala ššto ste doššli u Srbiju, žželim da osećate kao kod svoje kuće – rekao je Vučić.

Izvor: Blic