Kancelarijski poslovi čine da brže ostarite!

Predugo sedenje je opasno za vas
Nedavna istraživanja su pokazala da vam svaki sat koji provedete pred ekranom skraćuje život za 21.8 minuta. Pokušajte da stojite dok ste na sastanku, ili dok razgovarate telefonom. Hodajte stanicu dve, umesto što se svuda vozite, i problem ćete rešiti.

Krivljenje nad kompjuterom je povezano sa svime od stomačnih tegoba, do visokog pritiska
Sećate se koliko puta su vas roditelji opomenuli da sedite pravo? Pa, izgleda da su bili u pravu. Ako ne držite glavu, vrat, ramena i leđa u pravilnom položaju, sve su šanse da ćete ubrzo biti u bolovima. Kao da to nije dovoljno, previše vremena za kompjuterom dovodi do nesanice, što čini da koža brže stari. Kako biste sve ovo izbegli, dovoljno je da sa vremena na vreme ustanete i uradite par vežbi za istezanje.

Zurenje u papire ili ekran kompjutera može da vam preoptereti oči
Da li vam se oči teže fokusiraju kad provedete sate i sate pred kompjuterom? Niste sami. I ne samo što vam vid zbog posla slabi, već i povećavate rizik za dobijanje glaukoma, a i oči vam postaju crvenije, što čini da izgledate starije. No, i za to ima rešenja, a možete ih naći ovde.

Stres do kog dolazi nakon mnogo sati u kancelariji može da ubrza proces starenja
Stresni poslovi imaju negativan uticaj na određene delove naše DNK koji su zaduženi za dugovečnost, tako da vam stresan posao bukvalno oduzima godine života. Rešite se stresa za samo pet minuta.

Dugotrajna izloženost veštačkom osvetljenju može da ošteti oči i kožu
UV i plavo svetlo od raznih lampi na radnom mestu može da dovede do umora, stresa, visokog pritiska i drugih zdravstvenih problema.

Šta vi mislite, koje su opasnosti rada u kancelariji?

T.D.

Pogledajte još