fbpx

Veza Terzić-Ražnatović na analizi kod psihologa!

Kako zbog svog zvanja, funkcija i karijera Ceca i Zvezdan Terzić imaju veliki uticaj na ogroman broj mladih u Srbiji, ali i šire, pretpostavlja se da bi trebalo da i svoju decu drže pod kontrolom

U poslednje vreme aktuelne su dve porodice, Ražnatović i Terzić, tačnije deca pevačice Svetlane Ražnatović, koja važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda, i deca Zvezdana Terzića, bivšeg fudbalera, direktora OFK Beograda i bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Kako zbog svog zvanja, funkcija i karijera oboje imaju veliki uticaj na ogroman broj mladih u Srbiji, ali i šire, pretpostavlja se da bi trebalo da i svoju decu drže pod kontrolom.

U poslednje vreme u žiži interesovanja više su deca naših poznatih ličnosti nego one same. Dok se u inostranstvu slavni roditelji uglavnom trude da zaštite svoju decu od javnosti, kod nas su ona, izgleda, na „večitom raspustu”.

Tu je i pubertet, pa osim što hormoni pršte na sve strane, zahvaljujući Fejsbuku, Tviteru i Instagramu dobijamo opsežne izveštaje o tome šta podmladak poznatih radi, maltene iz minuta u minut. Izgleda da su ovi klinci preuzeli slavu svojih roditelja, što je vrlo opasno.

"Ovo pitanje ima nekoliko nivoa značenja. Prvo, deca poznatih roditelja u Srbiji, naročito onih sa estrade, postaju sastavni deo njihove TV pojave. Vidimo ih odmah po rođenju, kada izlaze iz porodilišta s majkama, vitkim kao da se nisu porodile. Ta praksa je besmislena i pogrešna jer šalje sliku o materinstvu kao o bolesti koja uništava izgled žene. Deca su deo javne persone poznatih, imate slike beba, kuće, nameštaja – privatne sfere poznatih. Zaista velike zvezde pažljivo pokušavaju da zaštite decu od pritiska javnosti, dok su kod nas ona deo dekora. Dete služi da javne ličnosti prikažete kao obične ljude, ili tradicionaliste ili uzorne roditelje. Dakle, deca postaju žrtve brkanja javne i privatne sfere estrade. Dete postaje materijal za trgovinu privatnošću, kao u „Velikom bratu”", kaže psiholog i TV kritičar.

(Puls)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.