DRAMA NA VISU: Irac i Britanka se prevrnuli s kajakom

Dvoje turista, Irca (34) i Britanku (29) koji su doživeli havariju sa svojim kajakom u blizini Biševa kod Visa, spasili su kasno sinoć vatrogasci i neozleđene ih odveli u njihov apartaman, saznaje Jutarnji list od vatrogasaca i policije.

Par je u ponedjeljak oko 11 sati kajakom otplovio u turistički obilazak Komiže i Modre špilje. Kako se popodne promenilo vreme i digli se talasi, uskoro se kajak potopio a stranci su završili u moru.

Uspeli su da doplivaju do oštrih stena i na njih se popeti. No, iako je taj deo na obali, teren je nepristupačan, pa nisu mogli da se domognu ravnijeg kopna.

Vlasnica turističkog apartmana zabrinula se kada je shvatila da već pada noć, a njeni gosti se nisu vratili na kopno.

O svemu je u 20,15 obavestila hitne službe te je policija patrolnim čamcem krenula u izviđanje i nedugo nakon potrage pronašla Irca i Britanku na stenama s kojih su im uspaničeno mahali.

U policiji su rekli da im zbog nepristupačnog terena i mnoštva stena u moru nisu mogli prići i spasiti ih, pa su alarmirali kopnene snage.

Ubrzo su s kopna u pomoć priskočili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Komiža, koji su u 23.30 sati Irca i Britanku spasili s oštrih stena, te ih odveli u apartman. Turisti nisu ozleđeni i odbili su lekarsku pomoć.

Izvor: Jurtarnji list

Pogledajte još