fbpx

Prvi put u Srbiji pas oduzet od okrutnih vlasnika

Oduzet je poslednjeg dana aprila, kada su stanari zgrade u kojoj je živeo, pozvali policiju jer je pas slobodno lutao zgradom, pa su se plašili za svoju bezbednost, piše novosadski "Dnevnik".

Radnici "Zioohigijene" na teren su izašli zajedno sa komunalnom inspekcijom.

"Čim smo došli u zgradu razgovarali smo sa stanarima. Saznali smo da je pas u vlasništvu dva momka koji su od ranije poznati policiji. Oni su psa izgladnjivali, mučili i tukli i puštali su ga da sam luta po zgradi. Nakon pregovora sa policijom, vlasnik je odlučio da nam preda psa", kaže Snježana Šerval iz preduzeća "Zoohigijena veterina".

Ovo je prvi put u Srbiji da pas bude oduzet vlasnicima zbog nehumanog odnosa, izgladnjivanja i mučenja životinje. Po rečima Šerval, svi su bili šokirani kada su psa videli.

"Vlasnik je prvo zaključao psa u stan i nije hteo da ga preda. Nakon pregovora izveo je psa napolje i svi smo bili šokirani njegovim izgledom. Bio je vidno mršav i sa brojnim otvorenim ranama po telu. Trenutno je u našem prihvatilištu gde se uspešno oporavlja ", kaže Šerval, a prenosi 021.

Ovo gradsko prihvatilište za pse lutalice Bagziju traži novi dom, humane ljude koji će tom psu pružiti nesebičnu ljubav.

izvor: Mondo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.