ESTRADA NA UDARU POREZNIKA: Seka Aleksić pod istragom zbog auta

Trenutno proveramo poreklo novca kojim je suprug Seke Aleksić pevačici kupio automobil vredan 100.000 evra. Provaramo odakle novac, kako je vozilo kupljeno i da li je plaćen porez. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva ljudi iz estrade kojima se Poreska uprava bavi, ali estrada za nas nije posebna kategorija poreskih obveznika – rekla je za Blic direktorka Poreske uprave.

Seka nije želela da otkrije otkud njenom suprugu Veljku Piljikiću 100.000 evra za kupovinu skupocenog poklona.

Ne želim to da komentarišem. Što se poreza tiče godinama ga plaćam u Austriji, jer sam prijavljena u Beču. Svaki moj nastup uredno je prijavljen i porez plaćam godišnje. I u Srbiji sam prijavljena kao estradni umetnik i poreski obveznik i sve svoje obaveze državi izmirujem – rekla je pevačica.

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana navela je da narodnjaci treba da se plaše poreznika pošto novac od koncerata i govoto uvek dobijaju u gotovini.

Pevači imaju i razloga da se i boje poreznika jer nam se sve uglavnom isplaćujuna ruke. Prepostavljam da će sve biti regulisano uskoro. Za mene je to u redu jer treba da se zna ko, šta i koliko zarađuje da nikoga ne boli glava – istakla je Cakana

Za pevača Miroslava Ilića plaćanje poreza nije tema o kojoj želi da govori javno.

Moja poreska uprava je Palilula, tamo plaćam porez i za sve informacije možete pitajte njih – rekao je Ilić.

telegraf