fbpx

ESTRADA NA UDARU POREZNIKA: Seka Aleksić pod istragom zbog auta

- Trenutno proveramo poreklo novca kojim je suprug Seke Aleksić pevačici kupio automobil vredan 100.000 evra. Provaramo odakle novac, kako je vozilo kupljeno i da li je plaćen porez. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva ljudi iz estrade kojima se Poreska uprava bavi, ali estrada za nas nije posebna kategorija poreskih obveznika – rekla je za Blic direktorka Poreske uprave.

Seka nije želela da otkrije otkud njenom suprugu Veljku Piljikiću 100.000 evra za kupovinu skupocenog poklona.

- Ne želim to da komentarišem. Što se poreza tiče godinama ga plaćam u Austriji, jer sam prijavljena u Beču. Svaki moj nastup uredno je prijavljen i porez plaćam godišnje. I u Srbiji sam prijavljena kao estradni umetnik i poreski obveznik i sve svoje obaveze državi izmirujem – rekla je pevačica.

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana navela je da narodnjaci treba da se plaše poreznika pošto novac od koncerata i govoto uvek dobijaju u gotovini.

- Pevači imaju i razloga da se i boje poreznika jer nam se sve uglavnom isplaćujuna ruke. Prepostavljam da će sve biti regulisano uskoro. Za mene je to u redu jer treba da se zna ko, šta i koliko zarađuje da nikoga ne boli glava – istakla je Cakana

Za pevača Miroslava Ilića plaćanje poreza nije tema o kojoj želi da govori javno.

- Moja poreska uprava je Palilula, tamo plaćam porez i za sve informacije možete pitajte njih – rekao je Ilić.

telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.