MUŠKI UGAO: Navike koje nisu kul posle tridesete

1. Živite od plate do plate
Bogatstvo se u životu stvara samo radom i štednjom. Ako ste zaposleni, a štednja je za vas “špansko selo”, upali ste u zamku savremenog potrošačkog društva. Počnite da razmišljate kako da obezbedite finansijski nezavisnu budućnost.
(old_image)

2. Svakodnevno igranje video-igrica
Igranje video-igrica za mnoge mlade muškarce može da bude navika koja će im uništiti život i zdravlje, što najviše zavisi od količine vremena koju provedu igrajući. Nažalost, oni koji igraju više od osam sati dnevno imaće velikih problema sa odvikavanjem, ali bi svakako morali da potraže stručnu pomoć, piše Macho.hr. Razmislite šta je vaš životni cilj i odredite prioritete.

3. Nalivanje alkoholom
Alkohol je OK, ali u umerenim količinama. Tokom svojih dvadesetih, mnogi mladi muškarci se odlično zabavljaju i češće izlaze, ne mareći o količini alkohola koju popiju. U tim trenucima, ozbiljno se približavaju granici posle koje se konzumiranje alkohola može nazvati bolešću. Vreme je da razmislite o tome, tridesete su odlične godine koje ne bi bilo dobro da provedete u polupijanom nesvesnom stanju.

4. Bahata vožnja
Kad “pregazite” tridesetu, vreme je da se u saobraćaju ponašate pristojno. Nema više glasne muzike, nema više okretanja pod ručnom, nema trkanja sa ostalim vozačima... Budite odgovorni za volanom!

5. Nemate svoje mišljenje
Kako godine prolaze, od ljudi se očekuje da budu mudriji i pametniji. Kad pogledate sebe u ulozi odgovornog odraslog čoveka, smatrate da ste intelektualno razvijena osoba koja shvata probleme u svetu koji ga okružuje. Vreme je da vam to postane navika. Dovoljno toga ste prošli da možete da prepoznate kada neko govori istinu, a kad “ulepšava stvarnost”. Dovoljno ste iskusni da imate svoje mišljenje i stavove o svemu što vas okružuje.

6. Neurednost
Jako je važno da posle tridesete počnete da se oblačite kao mlad muškarac, a ne kao tinejdžer ili dečak kojem roditelji biraju odeću. Ništa neće tako brzo oterati devojku od vas kao prljava i neispeglana odeća! Isto važi i za stan u kom živite: ne smete da dopustite da krevet bude neuredan, garderoba razbacana po podu, a prašina na nameštaju vidljiva “iz aviona”.

7. Jedete nezdravo
Hamburger ili parče pice s vremena na vreme neće vam narušiti zdravlje, ali ako je vaša ishrana bazirana na “brzoj hrani”, postajete kandidat za kardiologa. Jedite više svežeg voća i povrća, kuvanu hranu i čorbice. Onako kako su naši stari živeli. Onda možda i vi tako dočekate duboku starost.

Pogledajte još